fbpx

Hodak: Karamarko je morao znati što se sprema mojoj Ivani

U intervjuu za Pravdu Hodak je rekao kako ni danas nije siguran da je njegovu kćer ubio Šlogar. Nije mu jasno zašto se obračunao s Ivanom koja mu nije ništa napravila

Odvjetnik Zvonimir Hodak komentirao je u intervjuu za Pravdu napise iz knjige ‘Hrvatska kriminalna hobotnica’ autora Darka Trifunovića i Dževada Galijaševića rekavši da bi i sam potpisao tu knjigu, te da se u Hrvatskoj nitko ne bi usudio napisati nešto takvo.
Rekao je da je knjiga ponudila nešto što je on pretpostavljao i što je bilo zatvoreni krug indicija.
– Sve ono što sam čitavo vrijeme govorio, u ovoj knjizi je evidentno. Ta konstrukcija o nekakvom tipu Šlogaru, kome sam ja prije 15, 16 godina obećao da ću ga zaposliti kad je izgubio posao, pa sad on čeka 15, 16 godina i ubija moju kćer. Je li je on ubio ili ne, ni danas nisam siguran, iako postoje indicije da je zaista on to napravio. On je bivši službenik JNA, 11 godina je radio u vojsci, imao je pištolj, bio vičan oružju – rekao je Hodak.
Dodao je da to nije ni bitno, te da je motiv zbog kojeg je to napravio bizaran i kretenski.

“Šlogar se trebao obračunati sa mnom, a ne s Ivanom”

Objasnio je da se Šlogar, ukoliko je stvarno bio ljut na njega, trebao obračunati s njim ili s njegovom suprugom, a ne s djevojkom koja mu ništa nije napravila.
– On je instrumentaliziran, on je upotrijebljen da se na taj način pošalje jedna svirepa poruka i meni i mom klijentu Vladimiru Zagorcu da ne idemo preduboko, da na sudu ne pravimo nikakve egzibicije, da ne počnemo s pričama ovim ili onim – rekao je Hodak i dodao da u Hrvatskoj postoji strah od objave činjenica koje su navedene u knjizi.
‘Dokazat ću da je moja Ivana mrtva jer sam branio Zagorca’
Smatra da se iza straha nazire bivši predsjednik Stjepan Mesić i bivši šef UDBE Josip Perković, ali i šef HDZ-a Tomislav Karamarko te policajac Faber.
Ne planira odustati od dokazivanja istine, a kada sve dokaže izaći će u javnost s informacijama koje se temelje na tome da je njegova kćer ubijena jer je on branio Vladimira Zagorca.

“Država je nakon ubojstva reagirala panično”

U intervjuu je objasnio da je nakon ubojstva Ivane Hodak država reagirala panično i odmah smijenila ministra policije i pravosuđa. međutim, kako tvrdi, za ministra je postavljan Tomislav Karamarko koji je bio dio službi i koji je morao znati što se sprema Ivani.
– I Sanader ga postavi da vodi istragu o čemu Karamarko, možda da ili ne, ali po meni, ima saznanja što se sprema. I čitava ta istraga vodila se vrlo aljkavo i vrlo neprofesionalno. Uništeni su dokazi tamo u kući gdje ja živim na Zrinjevcu. Nestali su, kontaminirani. i onda se pojavljuju tamo neki policajci iz Zaprešića koji na sudu pričaju čuda – rekao je Hodak i dodao kako je na sudu definitivno utvrđeno da je Šlogaru netko stavio pištolj u ruku.
Na pitanje koja imena stoje iza svega, Hodak nije htio nekoga konkretno navesti iako, kako tvrdi, u magli vidi Mesića koji se jako angažirao u harangi protiv Zagorca kao da je bio na funkciji javnog tužitelja, a ne predsjednika države.

Izvor: 24 sata