fbpx

Ideje za uređenje blagdanskog stola

Ukrasite stol kuglicama, svijećama, božikovinom, češerima…
Kod pripreme doma za božićne blagdane, većina najviše vremena posveti ukrašavanju vrta, okućnice, ulaznih vrata te prostorija u kojima provodi najviše vremena kao što su dnevna soba i blagovaona. Glavni detalj u uređenju doma za blagdane zasigurno je božićno drvce, ali jednako je važan i izgled blagdanskog stola.

Za uređenje blagdanskog stola ne trebate potrošiti puno novaca, a potrebno vam je samo malo mašte. Unesite dašak prirode u svoj dom i koristite zimske detalje poput češera, grana mirisnog zimzelenog drveća i grmlja.

bozicni stol_b1

Svijeće su svečan i elegantan dodatak stolu u blagdansko vrijeme. Stavite ih u prozirne posude i ukrasite crveno-zelenim mašnama i kuglicama.

bozicni stol2
Na stol i u posudice možete staviti i jabuke, naranče i orašaste plodove.

bozicni stol1
Kuglice za bor možete smjestiti u prozirne staklene posude ili na srebrne pladnjeve i staviti ih na stol.

bozicni stol9

Češeri, cvijeće i bilje specifično za ovo doba poput božikovine, imele, božićne zvijezde, grane smreka i jela obavezan su detalj u blagdanskom uređenju stola i prostorija.

bozicni stol8

Ako vam se ne sviđaju jarke boje specifične za Božić, poput crvene i zlatne, odaberite nježnije i ledene nijanse kao što su ledeno plava, srebrna i bijela i u tom tonu ukrasite božićno drvce i blagdanski stol.

bozicni stol14

Izvor: she.hr