fbpx

iTunesi 11 dostupni za preuzimanje

Apple je konačno objavio obnovljenu verziju iTunesa. Premda je ažurirana verzija softvera za upravljanje glazbom i aplikacijama očekivana u listopadu, tek je sada izašla i to zbog ‘tehničkih poteškoća’.

Od svog nastanka 2001. godine iTunes se transformirao od standardnog glazbenog “playera” u nešto mnogo veće i složenije. To nije više samo glazbeni “player”, već također i trgovina aplikacijama, trgovina glazbom i filmovima i način na koji upravljamo iPod, iPhone i iPad uređajima.

Premda je iTunes već kritiziran zbog svoje sporosti, nezgrapnosti i konfuzne strukture, Apple s novim iTunesima pokušava stvari pojednostaviti. To je vidljivo po čišćem korisničkom sučelju i po zamjeni Cover Flow prikaza albuma s jednim velikim omotom albuma i prikazom pjesama.

Kao što je bilo i očekivano, iTunes 11 je bolje integran s iCloudom, što znači da korisnici mogu pregledavati i reproducirati svoje multimedijalne biblioteke s bilo kojeg iUređaja.

Korisnici Maca do novih iTunesa mogu doći preko naredbe za nadogradnju “Software Update”, a korisnici Windowsa preko “Check for Updates”.

Softver je također dostupan za download direktno preko službenih stranica Applea, premda računajte na to da će vam trebati malo više vremena da ga preuzmete.

Izvor: net.hr