fbpx

Izgleda li ovako kraj svijeta? Jer Gangnam Style je prvi video u povijesti koji je dosegao čak jednu milijardu pogleda!

Korejski glazbenik Psy ulazi u povijest kao prvi umjetnik čija je pjesma dobila više od jedne milijarde pogleda na YouTubeu. Njegov megahit ‘Gangnam Style’ danas je prešao čarobnu brojku od 1.000.000.000 pogleda, i nastavio rasti.

Većina glazbenika sretni su ako njihov video uspije skupiti i milijun, a Psyju je trebalo samo tri sata da od 995 milijuna stigne do milijarde.

Kraj brojača pogleda sada stoji mala ikonica s plešućim Psyjem.

– Psyjev uspjeh je veliko priznanje univerzalnoj privlačnosti zarazne glazbe i, ovaj, izvrsnih konjskih plesnih pokreta, rekao je Kevin Allocca, direktor YouTube trendova.

– U prošlosti, distribucija muzike bila je uglavnom regionalna. Bilo je puno teže saznati za izvrsne umjetnike iz cijelog svijeta. No, uz globalnu platformu u dometu jednog klika, ljudi konačno otkrivaju i dijele zapanjujuću glazbu iz cijelog svijesta, rekao je.

Jedino pitanje ostaje, je li ovo postignuće konačni znak kraja svijeta? Već smo pisali o Nostradamusovom proročanstvu prema kojem će kraj svijeta nastupiti kada ‘broj krugova konja koji pleše bude devet’ – što su mnogi na internetu interpretirali kao trenutak kada će na Psyjevom brojaču pogleda biti devet nula, ili jedna milijarda pogleda. I to sve na 21.12.2012.!

Sada smo stvarno preživjeli sve.

[vsw id=”9bZkp7q19f0″ source=”youtube” width=”525″ height=”350″ autoplay=”no”]

Izvor: Jutarnji list