fbpx

IZNAD ZAKONA: Sin Zdenka Zrilića parkira gdje poželi – policija okreće glavu!

Sin poznatog zadarskog poduzetnika Zdenka Zrilića odabrao je nogostup kao idealno mjesto za parkiranje svog vozila onemogućivši prolaz invalidnoj osobi – policija okreće glavu !

Mjesto događaja je poznata Ulica Domovinskog rata o kojoj smo već pisali. Stanari zgrada iz iste ulice žale se na inaće bahate vozače koji ostavljaju svoja vozila redovno po nogostupima iako je za parkiranje predviđeno nadzemno odnosno podzemno parkiralište kao i susjedno parkiralište OTP banke, otvoreno za sva vozila.

Nepropisno parkiran Audi A6 na sred nogostupa u Ulici Domovinskog rata onemogućio je prolaz invalidnoj osobi, javlja nam čitatelj (podaci poznati redakciji) koji je isti slučaj odmah prijavio prometnoj policiji Zadar.

photo1

Na telefonsku prijavu, kako tvrdi čitatelj, policija mu je predložila da pronađe vlasnika vozila i zamoli ga da ukloni vozilo s nogostupa ?!?! Na čuđenje i ustrajnost čitatelja da policija pošalje pauk službu ili bar vozilo prometne policije te sankcionira vozača, službenik potvrđuje da će poslati vozilo prometne policije.

Nakon pola sata, policijsko vozilo prolazi, a službenici u vozilu uočivši očito o čijem je vozilu riječ, okreću glave na drugu stranu ulice i ubrzavaju praveći se da ništa ne vide te da nisu poslani na intervenciju – tvrdi čitatelj.

U međuvremenu se parkiranom Audiju A6 pridružio još jedan Audi crne boje koji je do kraja zatvorio prolaz pješacima. Policija se nakon prolaska i očiglednog negiranja, više nije ni vraćala te je bilo jasno da nitko od službi neće i ne želi reagirati.

photo2

Čitatelj navodi da mu je prilikom zvanja policije prišao poznanik objašnjavajući da zna tko je vlasnik vozila te da se radi o Grgi Zriliću čiji otac je vlasnik tvrtke koja je izgradila zgradu uz koju je nepropisno parkirano vozilo. Također, navodi čitatelj, kako zgrada ima privatni parking dok se spomenuti parkira po nogostupima.

Grga Zrilić sin je poduzetnika Zdenka Zrilića, bivšeg savjetnika Hypo banke, poznatog iz slučaja “Zadarska posljednja večera” u kojem je tužio branitelja Vladu Šestana za izradu satirične fotomontaže na kojoj su se uz Zdenka Zrilića, koji je prikazan u ulozi Isusa, našli lokalni zadarski političari te poduzetnici u ulozi apostola.

Građanima Zadra dobro je poznata ažurnost policije u zadnje vrijeme, naročito kad se radi o nepropisnom parkiranju u kojem Pauk služba reagira promptno. Iz zadnja dva slučaja koja smo popratili postaje očigledno kako su određene osobe u gradu Zadru “iznad zakona” i to nam svojim ponašanjem jasno pokazuju!

Ispričavamo se na lošoj kvaliteti fotografija koje su snimljene od strane čitatelja.

Z.B.