fbpx

Jedan pljačkao, drugi ga nagovarao

Zadarski policajci stali su na kraj mladom razbojniku i njegovu “huškaču” te su obojicu jučer uhitili i po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavili. Riječ je o dvojici 21-godišnjaka za koje je utvrđeno da su akteri jednog uspješnog i jednog neuspješnog razbojstva.

– Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak u Ulici Put Nina pokušao izvršiti razbojništvo nad zaposlenicom kioska. Također, utvrđeno je i da je on u prošlu subotu počinio razbojništvo nad zaposlenicom kladionice u Ulici Bana Josipa Jelačića – rekli su u PU zadarskoj koja od početka godine broji 51 razbojstvo na području pod svojom nadležnošću od kojih su tri fingirana.

Osim 21-godišnjeg razbojnika I.B. koji se navodno u pljačkaške pohode upustio zbog kockarskih dugova, policija je kazneno prijavila i njegova vršnjaka koji ga je poticao da prijeteći pištoljem zaposlenicama dođe do novca za kockanje. I.B. je, naime, prošlu subotu iz kladionice odnio plijen težak desetak tisuća kuna.

Izvor: Zadarski list