fbpx

Još ima dobrih ljudi: Obitelji Radović pomoć stiže sa svih strana

Ipak još ima dobrih ljudi. Iz prve ruke u to se uvjerila obitelj Radović, o čijoj smo teškoj sudbini izvijestili na Badnjak.

Nakon što im je Ministarstvo branitelja pronašlo privremeni smještaj, pomoći je odlučio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Grad Zagreb smjestio je Zdravka Radovića, njegovu suprugu Zvjezdanu i njihovo četvero djece u stan u naselju Sopnica-Jelkovec, koji im je besplatno dan na korištenje u narednih šest mjeseci.

“Gradonačelnik ima u izvanrednim situacijama diskreciono pravo to napraviti. Ja mislim da se to diskreciono pravo se sada može koristiti da sirotinji koja boluje od PTSP-a treba pomoći na 6 mjeseci, a sve tijekom vremena onda s HVIDRA-om Grada Zagreba i sa resornim ministarstvom da trajno riješimo obitelj Radović”, izjavio je Bandić za RTL.

Osjećam se bolje, kad sam sa svojom obitelji i u toplom, da nismo ostali na cesti“, kazao je za RTL Zdravko Radović.

Nakon što je njihova priča objavljena u medijima, obitelji Radović javili su se mnogi ljudi koji su im željeli pomoći. Telefoni im, kako kažu, ne prestaju zvoniti. Pomoć stiže sa svih strana, a među onima koji žele pomoći mnogo je Zdravkovih suboraca iz Domovinskog rata.

“Puno bih se zahvalila ljudima u Dalmaciji, jako puno zovu, doista su potreseni. Evo i djeca su dobila i kolača i špeceraja, hvala svima”, bila je zahvalna Zvjezdana Radović.

Izvor: Index.hr