fbpx

Kaputi koji nikad ne izlaze iz mode

Burberry Pre-Fall 2013.

Ako ste ljubiteljica fine klasike koja preživljava sve modne mijene Burberry Prorsum je zasigurno pri vrhu liste vaših omiljenih brandova. Kreativni direktor ove kuće, i ujedno jedan od omiljenih dizajnera britanske mode klike, Christopher Bailey, iz sezone u sezonu uspješno reinterpretira komade iz bogatog opusa ove institucije britanske mode, te ih čini poželjnim bez obzira na trenutne modne trendove. Jedna od najjačih strana Burberry branda su kaputi, točnije sve verzije legendarnog balonera koji je okosnica svake nove kolekcije.

Bailey je balonere dekonstruirao, izrađivao ih od kože, plastike, kašmira, provukao ih kroz sve moguće kolore, samo s jednom glavnom niti vodiljom; kvaliteta prije svega.

Nova pred-jesenska kolekcija ne razlikuje se mnogo od svojih prethodnica. Naglasak je naravno na kaputima koji će sljedeće jeseni osvanuti u cijelom nizu različitih životinjskih printeva. Color block pletenina u zagasitim bojama tamno plave, boje vina, smeđe i boje konjaka odiše nenametljivim luksuzom koji sasvim dobro funkcionira u svim dobima. Veliki hit kolekcije biti će bomber jakne koje su izrađene od najfinije kože a zasigurno ćemo ih vidjeti na “it” djevojkama britanske društvene scene, sestrama Delevingne. Muški dio publike također očekuje klasika s blagim pomakom. Brokatni kaput sa šljokicama možda neće nositi konzervativni engleski gospodin, ali ga itekako možemo zamisliti na Lennyju Kravitzu.

Izvor: A.P./Fashion.hr