fbpx

Lisice s elektrošokovima – gadget koji će smiriti i najnemirnije

Patentirana je nova sprava za mučenje, pod krinkom ‘zanimljivog gadgeta’ – posebne lisice koje mogu elektrošokirati prijestupnika, ubrizgati mu lijek za umirenje… sve, kao, s ciljem da se ‘zločinac’ primiri i ne divlja prilikom uhićenja.

Detalje je objavio Patent Bolt, blog koji se bavi inovacijama. Lisice su opremljene senzorima, uključujući akcelerometar, potenciometar, inklinometar, biometrijske senzore i kamere “kako bi mogle pružiti informacije o državi, zdravstvenom stanju i geolokacijiskom položaju osobe koja ih nosi”.

Lisice, također, mogu slati snažne elektrošokove zatočeniku – nakon što putem svjetlosnog ili zvučnog signala bude upozoren da mu sada slijedi “prženje” – a sve s ciljem kako bi se zatočenika fizički obuzdalo bez intervencije druge osobe.

Sustav koji je razvijen može otkriti kada je zatvorenik prešao granicu neke unaprijed određene zone u kojoj mu je dopušteno kretanje. Ako to područje napusti, elektrošokovi će se pobrinuti da ne stigne daleko.
U patentu za ovaj izum navodi se da se lisice mogu koristiti i za otpuštanje posebnih tvari:

“Tekućina, plin, boja, nadražujuće tvari, lijek, sedativ, transdermalni lijekovi ili transdermalni pojačivači poput dimetil sulfoksida, kemijski obuzdavači, paralitičke tvari, lijekovi koji su od strane liječnika propisani pritvoreniku te njihove kombinacije”.

Tvari bi se ubrizgavale putem igala ili putem sustava za ubrizgavanje plina.

Lisice se mogu koristiti za “bilo koji željeni cilj”, navodi se u zahtjevu za patentom, uključujući i pružanje potrebnih lijekova zatočeniku. Patent sadrži i fotografiju onoga što se čini da predstavlja prototip ovih lisica, što očito pokazuje kako ove lisice nisu samo puka “teorija”.

Za sada niti jedna američka ili neka druga institucija zadužena za provedbu zakona nije pokazala interes da želi koristiti ovaj sustav.

Izvor: net.hr/s.b./Patent Bolt