fbpx

Miliša se odselio u Osijek, predsjedničko mjesto ostalo prazno

Zbog promjene prebivališta Zlatko Miliša više ne može obnašati dužnost predsjednika zadarske podružnice

Dr.sc. Zlatko Miliša iz Zadra se odselio u Osijek te zbog promjene prebivališta više ne može obnašati dužnost predsjednika zadarske podružnice Hrvatske stranke prava “Dr. Ante Starčević”. Potvrdio je to dopredsjednik stranke Rudolf Dvorski, navodeći kako će se unutarstranački izbori u podružnici provesti “u razumnom roku od oko dva mjeseca”.

Miliša je, naime, postao predavač na Odjelu za kulturologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a tijekom sljedećeg semestra bit će gostujući profesor na Sveučilištu u Zadru.

– Meni je doista žao što odlaskom iz Zadra ne mogu podijeliti radost nastavka druženja s članovima mog, sad već bivšeg ogranka i s vodstvom HSP-a ‘Dr. Ante Starčević’ jer su to divni mladi ljudi s iznimnim kompetencijama, vrlo otvoreni i s konkretnim projektima, i siguran sam da će na lokalnim izborima postići vrlo kvalitetan rezultat jer su građani u ovih godinu i pol dana imali prilike prepoznati da je riječ o ozbiljnoj stranci koja će nakon izbora postati važan čimbenik u Zadru i Zadarskoj županiji, rekao je Miliša, navodeći kako se u osječku podružnicu još nije stigao javiti zbog obveza na Sveučilištu te je dodao kako će se u prvoj godini boravka o Osijeku, iako ostaje član HSP-a “Dr. Ante Starčević”, posvetiti znanosti.

– Mojim dolaskom u Osijek Filozofski fakultet je stekao mogućnost otvaranja doktorskog studija pedagogije. Veliki mi je izazov što ću sudjelovati u mogućnosti otvaranja i na tome se intenzivno radi, studija sociologije kojeg nema na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Uz odobrenje dekanice prof. dr. sc. Ane Pintarić pomoći ću pisati novi studijski program medijske kulture. Važno mi je i drago mi je što su me, čim sam došao, dekanica i moj Odjel na javnom pozivu koji je raspisala Agencija za znanost i visoko obrazovanje, predložili za članstvo u Matičnom odboru za polje pedagogije, edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, logopedije i kineziologije. To mi je veliki kompliment i ako uđem u taj odbor, bit ću jedan od članova koji odlučuju o napredovanjima u viša znanstvena nastavna zvanja. Izvan sveučilišne zajednice pomoći ću u otvaranju prvog kampa za odvikavanje djece od interneta, pomoći ću kolegici dr. sc. Katarini Dodig-Ćurković da Osječko-baranjska županija dobije Institut za sretnu djecu. Bilo mi je jako drago čuti i da je Savjet mladih Osječko-baranjske županije u okviru projektnih aktivnosti prihvatio i projekt koji sam napravio zajedno sa suradnicima – “Deset dana bez ekrana” koji će se provoditi u određenim školama, kazao je Miliša.

Izvor: Zadarski list