fbpx

Na dočeku Nove pjevat će samo zadarski izvođači

Približava se doček Nove 2013. godine i većina građana pokušat će barem u toj noći zaboraviti na krizu, recesiju, besparicu i dobro se zabaviti. Neki u krugu obitelji, a drugi na gradskim ulicama ili u nekom od hotela na zadarskom području koji priređuju organizirane dočeke Nove godine.

Veselo i bučno, te relativno besplatno bit će i ove godine na gradskim ulicama i trgovima, u organizaciji Grada Zadra i gradske Turističke zajednice. “Recept” proslave na otvorenom već je provjeren i neće biti velike razlike ni ove godine: na trima lokacijama − Forumu, Narodnom trgu i u Varoši − nastupat će samo domaći, zadarski izvođači, a zadarski ugostitelji te će noći raditi produženo te će sami osmisliti i obogatiti svoju ponudu.

− Vatromet ne pripremamo jer će ga ionako biti dovoljno u režiji samih građana. Osim toga, vatromet se ni ne vidi dobro iz zadarskih kala, a dosta košta. Bit će zato svega ostaloga − pjesme, plesa, jela, pića i dobre zabave. Uostalom, najbolje je kad ljudi sami iniciraju zabavu, mi smo tu samo da ih potaknemo − kazao je direktor ureda TZ-a grada Zadra Zvonko Šupe, dodajući da se takav koncept dočeka Nove godine u Zadru pokazao uspješnim.

Ipak, neće se sve svesti na doček na otvorenom. “Hotel & Spa Iadera” na Punta Skali priprema novogodišnji “Black & White” s cijenom od 195 eura za jedno noćenje s uslugom polupansiona i svečanom večerom, te bogatim wellness programom kao što je “hamam party” i drugim pogodnostima.

Hotel “Bastion” u Zadru priprema novogodišnje wellness aranžmane po cijeni od 1300 kuna po osobi, te dvodnevni po cijeni od 925 kuna, à la carte novogodišnju ponudu, kao i zabavu u novogodišnjoj noći u obližnjem Arsenalu uz Marka Pecotića i njegov bend.

I boutique hostel “Forum” nudi doček Nove godine modernim smještajem u središtu stare jezgre Poluotoka, a uz povoljne cijene noćenja gosti se mogu zabavljati odmah “ispod prozora”, na zajedničkom dočeku na otvorenom. A tu su i Morske orgulje, Pozdrav Suncu, klizalište i druge pogodnosti u sklopu programa “Đir po gradu”.

Za dobra stara vremena

Doček Nove 2013. godine pripremaju u Biogradu u hotelu “Kornati” pod nazivom “Noć ledenog blještavila”, uz koktel dobrodošlice, raznovrstan bife-stol, a goste će zabavljati grupa “Jet set” iz Zadra. Jednodnevni paket stoji 109 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi, a ispraćaj Stare i doček Nove godine 650 kuna po osobi. U hotelu “Pinija” u Petrčanima u najluđoj noći najavljuju povratak u osamdesete pod nazivom “Za dobra stara vremena”.

Trodnevni aranžman po cijeni od 1875 kuna po osobi uključuje polupansion, svečanu novogodišnju večeru s uključenim pićima, neograničeno korištenje bazena, a gosti će se zabavljati biranjem miss i mistera 80-ih i naj-brkova, najzgodnijih čuvara i čuvarica plaže u zimskom periodu, te u glazbenoj kviskoteci. Za svečani doček pozvani su da izvuku iz dubine ormara sve u stilu 80-ih što su godinama čuvali, a srce im nije dalo baciti.

Oni kojima se ne da izići van ili im je skupo u hotelima, a bučno u barovima, uvijek imaju spasonosno rješenje: doma u krugu obitelji ili s prijateljima, uz dobru spizu, pa i TV program. I sa zajedničkom nadom da će 2013. biti financijski sretnija, odnosno manje recesijska od 2012.

Izvor: Slobodna Dalmacija