fbpx

Na trenutke smo izgledali onako kako želimo

Ova utakmica je imala svojevrstan grč, kojega smo otklonili na pravi način, izuzev šuta za tri poena. Ali imali smo i kontrolu skoka, table, obrambeno i napadački, razvijanje trčanja… Na trenutke smo izgledali onako kako trebamo izgledati i što smo zacrtali kao cilj – rekao je Nazor

Nakon što je njegova momčad prekinula niz od tri uzastopna poraza, Ante Nazor imao je razloga za zadovoljstvo.

– Čestitam svojim momcima na briljantne tri četvrtine. Odigrali smo stvarno dobro i obrambeno i napadački. Kasnije je došlo do opuštanja više zbog individualne nonšalancije pojedinih igrača, što je opet cijena neiskustva ove momčadi. Dokazali smo da, nakon velikog vodstva, ne možemo igrati kako smo igrali do tada. To je cijena odrastanja, ali mislim da će ići na bolje. Ova utakmica je definitivno imala svojevrstan grč, kojega smo otklonili na pravi način, izuzev šuta za tri poena. Ali imali smo i kontrolu skoka, table, obrambeno i napadački, razvijanje trčanja… Na trenutke smo izgledali onako kako trebamo izgledati i što smo zacrtali kao cilj – komentirao je trener Zadra.

Pobjegli sa začelja

Posebno je htio istaknuti dobru igru Chaissona Allena koji, ako ovako nastavi, čini se ima dobre izglede za ostanak do kraja sezone.

– Ovih dana smo imali velikih problema s Allenom, koji je imao potres mozga i bio je dosta van stroja. Svojih 15 minuta je odradio jako kvalitetno, onako kako se playmaker treba ponašati na terenu. Nisam ga više koristio, jer je to bio određeni rizik, a treba nam za sljedeće utakmice. I to se odrazilo na pad u posljednjoj četvrtini. U svakom slučaju, mogu samo još jednom čestitati igračima, jer je ova utakmica bila “biti ili ne biti” sa direktnim konkurentom. Htjeli smo se maknuti sa začelja i uhvatiti priključak gore, budući da je sve to u jednu pobjedu – zaključio je Nazor.

S druge strane, Nedeljko Ašćerić, trener Szolnoki Olaja, mogao je samo čestitati Zadru na zasluženoj pobjedi.

– Mislim da u ovom trenutku nismo mogli pružiti više od onoga što smo pružili. Iz objektivnih i nekih subjektivnih razloga, prije svega u mentalnom smislu. Vrlo jasno se vidjelo da je momčad psihološki dosta pala, igra bez samopouzdanja, sa nekakvim strahom. Dovoljno je pogledati statistiku i naših 50 posto slobodnih bacanja, te katastrofalan šut s vanjskih pozicija. Promašili smo puno otvorenih šuteva za tricu, ali i laganih poena ispod koša. Na takav način je teško ući u utakmicu i nadati se povoljnom rezultatu u Zadru.

Mađarska zona

Utakmica je, priznao je to i srpski stručnjak na klupi Mađara, odlučena već poslije prvih dvadeset minuta igre.

– Zadar je potpuno dominirao u skoku. Imali su deset napadačkih skokova, dok smo mi imali previše izgubljenih lopti. Ideja nam je bila da kontroliramo skok i loptu, a ni u jednome nismo uspjeli. U drugom poluvremenu smo se malo opustili i postavili zonsku obranu, na koju se Zadar malo slabije snašao. Odigrali smo nekoliko tranzicija, koje su nam donijele bolji ritam. Svaki igrač, kada sumnja u sebe i nema samopouzdanja, najbolje je da trči i ne razmišlja puno pri šutu. Jer čim počne razmišljati, nema više šuta.

Ašćerić je imao dosta problema, budući da je momčad preuzeo svega dva dana ranije i nedostajala su mu tri vrlo važna igrača.

– Kada se kompletiramo i malo naviknemo jedni na druge, mislim da će doći do nekog napretka. Optimist sam. Sigurno će nam trebati vremena. Ovi igrači nisu navikli na ovakav ritam utakmica i na kvalitetu kakvu ima ABA liga. Ipak, u drugom poluvremenu smo pokazali određeni karakter. Nismo se predali, borili smo se do kraja i dali smo onoliko koliko smo mogli, što je i bio moj cilj. Više od toga nismo mogli i zato nemamo za čim žaliti – zaključio je trener Szolnokija, koji je ujedno i dugogodišnji izbornik austrijske reprezentacije.

Burgason debitirao tricom
Jordan Burgason odigrao je prve minute (7) u dresu Zadra, te iz drugog pokušaja pogodio prvu tricu, što je publika u Krešinom domu pozdravila velikim pljeskom.

– Lijepo je vratiti se na košarkaški teren. Hvala treneru i suigračima, koji su mi ovih dana pomogli da se što prije uklopim i imali su strpljenja. Bilo je zaista ugodno zaigrati pred zadarskim navijačima i drago mi je što sam dio ovog kolektiva. Publika me lijepo dočekala, a onom tricom sam im htio dati do znanja da mogu očekivati još toga u budućnosti – kazao je 23-godišnji američki šuter.

Ante Nazor kaže da treba još pričekati do prve konkretnije ocjene njegove igre.

– Potpisao je na mjesec dana da vidimo može li se prilagoditi na ovu košarku. Ima određene šuterske sposobnosti, ali još uvijek se treba prebaciti na vremensku razliku i novu sredinu. Ubačen je tu praktički kao padobranac i zato ne bih još donosio zaključke. Treba proći još vremena, treninga i utakmica da se prilagodi na kompletan sustav pa ćemo vidjeti. Još ne zna akcije i napad na zonu, a kada jedan igrač ispadne, poremeti se sustav pa ako promašimo šut, uđemo u kontraritam. Treba strpljenja i vremena – poručio je trener Zadra.

Izvor: Zadarski list