fbpx

Novi Porsche Cayman

Kada je prošle godine Porscheov model Boxster dobio novi izgled, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo vidjeti redizajnirani Cayman.

Nakon što se prva fotografija modela Cayman pojavila na servisu Instagram, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo ugledati ostale. Druga generacija Porschea Cayman izgleda prilično nalik modelu Boxster S, što zapravo i nije tako loša stvar.

Novi Cayman predstavljen je na Sajmu automobila u Los Anđelesu 2012. Prema Porscheovim vlastitim riječima, riječ je o automobilu koji je “niži i dulji, lakši i brži, efikasniji i snažniji nego ikad”.

Premda dosta nalikuje na Boxster, primjerice u dizajnu interijera, ono što ga razlikuje su prednja kutna svjetla, a umjesto sklopivog krova kao na Boxsteru, Cayman ima čvrsti krov s velikom staklenom površinom.

Standardni Cayman model dolazi s 2.7-litarskim šestocilindričnim Boxer motorom koji razvija 275 KS, dok je “premium” Cayman S model opremljen s 3.4-litarskim šestocilindričnim motorom s 325 KS.

Standardni model od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,4 sekunde, a maksimalna brzina mu je 266 km/h, dok “premium” model od 0-100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi, a maksimalna brzina mu je 283 km/h.

Šesterostupanjski mjenjač dolazi u standardnoj opremi, no njemački proizvođač vam može isporučiti i sedmerostupanjski automatski PDK mjenjač s dvostrukom spojkom.

Porsche Cayman na europsko tržište dolazi u ožujku 2013. godine, a početna cijena u Njemačkoj je 51.400 eura za standardni model te 64.000 eura za “premium” Cayman S.

Izvor: net.hr