fbpx

Opljačkane trgovina i kladionica, a ribaru ukradene lignje i hobotnice!

Razbojstva i to oružana u Zadru su posljednjih dana, nažalost, postala prečesta pa gotovo da više i nisu vijest. U subotu oko 21 sat uz prijetnju pištoljem opljačkana je kladionica, a par sati ranije lopov je uz prijetnju nožem ukrao novac iz trgovine. Ribar iz Kukljice ostao je bez svog ulova i blagdanske “spize”

Oružane pljačke obilježile su i protekli vikend na zadarskom području. Srećom, nitko nije stradao, osim što su nesretne radnice zasigurno doživjele težak šok koji će ih pratiti cijeloga života.

Tako je u subotu oko 21 sati u Ulici bana Josipa Jelačića nepoznati razbojnik uz prijetnju pištoljem od zaposlenice sportske kladionice uspio ukrasti manji novčani iznos. Par sati ranije oko 17.30 sati u Ulici Ive Mašine u Zadru drugi je razbojnik naoružan nožem iz male trgovine mješovitom robom ukrao dnevni utržak i munjevitom brzinom dao “petama vjetra”.

Zadarski su krim inspektori u sklopu kriminalističkog istraživanja već obavili iscrpne razgovore s prodavačicom i zaposlenicom sportske kladionice te su izuzeli sve moguće tragove koji bi ih mogli dovesti do razbojnika. No, iako oni za sada još uvijek nisu poznati, kaznene prijave zbog ovih razbojstava već su podnesene protiv za sada nepoznatih počinitelja.

Obrovački policajci uhvatili lopova na djelu

No, obrovački su policajci uhvatili lopova na djelu. Naime, “lik” je upravo pokušavao provaliti u obiteljsku kuću u mjestu Karin Gornji kada su ga uhvatili policajci. Krim obradom je kasnije utvrđeno kako je u pitanju 34-godišnjak iz okolice Zagreba. On će sada kazneno odgovarati zbog ovog pokušaja pljačke.

Tijekom noći s petka na subotu u mjestu Zaton netko je provalio i u tamošnju trgovinu mješovite robe, a ukradena je veća količina raznih cigareta u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Iste noći, ali u mjestu Kukljica na otoku Ugljanu, provaljeno je u rashladnu vitrinu jednog kioska odakle su odnesena razna alkoholna i bezalkoholna pića. U ovom je slučaju materijalna šteta nešto manja. Radi se o par stotina kuna. Noć ranije, opet u Kukljici drski je lopov iz broda 63-godišnjeg mještanina ukrao nekoliko kilograma liganja i hobotnica kako bi se valjda dobro počastio za nadolazeće blagdane, ali je još odnio i brodski akumulator. Sveukupna je šteta procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

U četvrtak uvečer u Zadru u Ulici Fausta Vrančića nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće “odvezao” bicikl 40-godišnjaka vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Sredovječni Zadranin noću opljačkao trgovinu

Policijski službenici Druge policijske postaje u Zadru okončali su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom i 16-godišnjakom. Utvrđeno je, naime, da su oni početkom mjeseca kolovoza ove godine u Zadru ukrali mobitel 20-godišnjakinji. Njihovi kolege iz Prve policijske postaje na Poluotoku su otkrili da je 51-godišnji Zadranin u noći s četvrtka na petak u Zadru provalio u trgovinu mješovite robe. Slijedi mu kaznena prijava.

Izvor: Zadarski list