fbpx

ORGANIZIRANI NA TRG: Prosvjed pod geslom “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!”

Pod geslom “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!!!“, 21. prosinca stanari Galičevih zgrada u Diklu i stanari slučaja Ulice Petra Svačića na Relji organiziraju prosvjed, simbolično na dan kada je prema poznatom proročanstvu Maya smak svijeta odnosno preciznije, završava jedna, a započinje nova epoha vremena. Prema stavu stanara iz oba slučaja te potpori koju dobivaju, prije se radi o “smaku svijeta” koji će zadesiti Gradsku upravu i krupan kapital.

sud-galiceve zgrade- 050612-06
Galičeve zgrade u Diklu – zid na mjestu pristupnog puta zgradama

Prosvjed će se organizirati tog znamenitog dana na Narodnom trgu, točnije ispred Gradske vijećnice, navodi se u pozivu preko Facebooka.
Domaćini su stanari iz Dikla i iz ulice Petra Svačića na Relji koji su u oba slučaja ostali bez pristupa svojim stanovima, pozivaju sve građane Grada Zadra koji su bili žrtve neučinovite gradske vlasti da im se priključe!

photo
Slučaj Petra Svačića – stanari zgrade u Ulici Petra Svačića trakom označili prostor koji im je ostao nakon što je Grad Zadar prodao pristupni put i dvorište privatnom investitoru

Organizatori navode kako se očekuje dolazak u velikom broju te navode kako im u pomoć stižu i dragovoljci Domovinskog rata koji su i samo oštećeni u jednom od navedenih slučajeva.

Z.B.