fbpx

Otac dvoje male djece morat će odrobijati dvije godine zbog trave

Optužnicom se teretio da je radi daljnje prodaje kupio 173,69 grama “trave”. “Pao” je 11. studenog 2008. godine kada su ga policajci zaustavili u autu jer su imali saznanja da se bavi dilanjem. Tada su mu dio droge pronašli u autu, a 14 vrećica s travom u stanu

Nakon što je sredinom kolovoza prošle godine na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, Vrhovni je sud tu presudu u cijelosti potvrdio te će 33-godišnji Goran Šajkić sada morati na izdržavanje kazne u jedan od hrvatskih zatvora zbog nešto manje od 180 grama marihuane.

Presudu Goranu Šajkiću izreklo je, podsjećamo, Sudsko vijeće kojim je predsjedao Boris Babić, a on je izričući presudu tada kratko naveo kako je dokaznim postupkom nedvojbeno utvrđeno da je Šajkić počinio kazneno djelo koje mu je optužnicom i stavljeno na teret. Pri izricanju visine sankcije, u Šajkićevu je slučaju bio primijenjen institut ublažavanja kazne jer je, između ostalog bio neosuđivan i otac je dvoje male djece.

Šajkić se na početku suđenja na zadarskom sudu izjasnio kako se ne osjeća krivim, a optužnicom se teretio da je radi daljnje prodaje kupio 173,69 grama “trave”. “Pao” je 11. studenog 2008. godine kada su ga policajci zaustavili u automobilu jer su imali saznanja da se bavi dilanjem. Tada su mu dio droge pronašli u autu, a onda su premetačinom njegovog stana pronašli veći dio od sveukupne količine marihuane koju je imao i to raspoređenu u 14 vrećica.

Drogu im je u stanu Šajkić odmah dobrovoljno predao jer nije htio “frku” zbog malog djeteta koje je spavalo i susjeda. Policajci su tada još pronašli i preciznu digitalnu vagu s tragovima za koje su vještaci utvrdili da je marihuana.

Izvor: Zadarski list