fbpx

Ovo je najmoćnija žena hrvatskog biznisa!

Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, i dalje je, kao i lani, prva na Liderovoj listi 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, na drugom mjestu je predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, a treća je predsjednica Uprave Financijske agencije Anđelka Buneta.

Liderova lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa predstavljena je na današnjem 2. susretu Žene u biznisu održanom u organizaciji tog poslovnog magazina. Na listi najmoćnijih žena hrvatskog biznisa potom slijede članica Uprave HT-a Irena Jolić Šimović, predsjednica Nadzornog odbora Euroherc osiguranja Mladenka Grgić, marketinška direktorica u Agrokoru Iva Balent, članica Uprave Zagrebačke banke Sanja Rendulić, predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska Malin Holmberg, Kraševa prokuristica Marica Vidaković te članica Uprave Plodina Đozi Heberling.

Liderov poslovni susret Žene u biznisu okupio je 200-injak menadžerica, poduzetnica i žena iz raznih drugih vidova biznisa iz Hrvatske i regije.

U sklopu konferencije su održana i dva panela – jedan na na temu ‘staklenog stropa’ na kojem se razgovaralo o preprekama koje žene u Hrvatskoj moraju preskočiti da bi preuzele odgovorne funkcije u hrvatskim tvrtkama.

Među ostalim istaknuto je kako žene, žele li doći do vrha u bilo kojem biznisu, moraju biti svoje, direktne po svaku cijenu te moraju shvatiti da promjena dolazi od pojedinaca tj. od njih samih.

Na drugom panelu bilo je riječi o tome postoje li ne-ženski poslovi, a predsjednica uprave zaštitarske tvrtke V Grupa zaštita Ankica Vrbanc kazala je kako je od 700 zaposlenih bar 25 posto zaštitarki. Dakle, predrasude koje postoje o ženskim i muškim poslovima nisu točne.
Govorilo se i o podjeli poslova u kućanstvu, odlikama koje ženama pomažu u poslovnom svijetu, ali i mnogim drugim žensko-muškim pitanjima.

Izvor: Jutarnji list