fbpx

Pokažimo da smo bolji i na parketu i u navijanju!

U stalnom smo kontaktu s policijom i poduzeli smo sve mjere da ova utakmica, koja je označena kao utakmica visokog rizika, prođe u najboljoj mogućoj sportskoj atmosferi. Vjerujemo da će tako i biti te da će naša momčad u ovom vrlo važnom dvoboju imati pravu podršku s tribina – poručio je Darko Kasap, predsjednik Nadzornog odbora kluba

Osim što žele pokazati da su bolji od protivnika na parketu, Zadrani večeras (20 sati), kada im u goste stiže beogradski Partizan, žele pokazati i da su bolji kada je riječ o navijanju za svoj klub. Puna dvorana, te nadasve sportska i korektna atmosfera su ono što svi u klubu priželjkuju. Nažalost, u prvom dvoboju ovih momčadi ove sezone u Pioniru viđene su nemile scene, kada je dio navijača Partizana razno-raznim predmetima počeo gađati igrače i stručni stožer Zadra.

Ovi su zato pohitali u svlačionicu, a to se odrazilo i na nastavak susreta, u kojemu je domaćin preokrenuo zaostatak i pobijedio. Iz KK Zadar su već najavili kako će, u suradnji s policijom i zaštitarskom službom, spriječiti svakog pojedinca, koji u dvoranu pokuša unijeti bilo kakav predmet, koji bi mogao biti upotrijebljen u takve svrhe. Jer osim što time ugrožava sigurnost sportaša, može uvelike naštetiti i svom klubu, s obzirom da su kazne u tom slučaju neminovne. Propozicije ABA lige su po tom pitanju jasne: “Domaćin iz osnova organizacije utakmice snosi punu odgovornost za sve prekršaje i incidente koji se u dvorani dogode prije, za vrijeme i nakon utakmice”. Za Zadar, dakle, treba navijati dlanovima i glasnicama, zastavama i šalovima i tako pomoći momčadi na putu do pobjede, koja bi joj značila jako puno.

Proteklih dana bilo je riječi i o mogućem organiziranom dolasku navijača Partizana, što bi bio prvi takav slučaj u povijesti. Ipak, iz kluba su jučer potvrdili da nije stigao nikakav službeni upit, te da ne vjeruju da će se to ostvariti. Uostalom, ne bi to bio prvi put da su iz susjedne države stizale slične najave, često i prijetnje, posebno otkako je sve popularnija internet komunikacija putem društvenih mreža, no u većini slučajeva od toga ne bi bilo ništa.

U propozicijama lige stoji sljedeće: “Svim klubovima ABA lige zabranjuje se organizirano vođenje navijača na gostujuće utakmice”. Vrijedi podsjetiti da je u siječnju 2010. skupina navijača Zadra pokušala otići u Beograd na dvoboj s Partizanom, no njihov je autobus tada zaustavljen na hrvatsko-srpskoj granici.

– U stalnom smo kontaktu s policijom i poduzeli smo sve mjere da ova utakmica, koja je označena kao utakmica visokog rizika, prođe u najboljoj mogućoj sportskoj atmosferi. Vjerujemo da će tako i biti, te da će naša momčad u ovom vrlo važnom dvoboju imati pravu podršku s tribina – poručio je Darko Kasap, predsjednik Nadzornog odbora kluba.

POLICIJA ĆE SNIMATI UTAKMICU
Policija će ovo javno okupljanje osiguravati, a na temelju procjene rizika će se sačiniti plan osiguranja i predvidjeti dovoljan broj policijskih službenika. U sklopu plana osiguranja predviđeno je i snimanje sportskog događaja kako bi se naknadno, u slučaju da bude potrebno, mogli identificirati izgrednici – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je prošle godine vrlo brzo ušla u trag grupi maloljetnika koji su nakon utakmice KK Zadra i Partizana kamenovali autobus Partizanovih igrača. Huligani su tom prilikom razbili dva stakla na autobusu i lakše ozlijedili trenera partizanovaca.

Prijave su zaradili i maloljetnici koji su na parkiralištu ispred Falkensteinerovih hotela na Boriku oštetili stakla na automobilu u vlasništvu srbijanskog košarkaškog kluba Hemofarm.(S. B.)

Izvor: Zadarski list