fbpx

Proglašenje najuspješnijih ribolovaca Zadra i Zadarske županije uz feštu od bakalara

Ukupnom pobjedniku s najvećim brojem plasmanskih bodova, uz titulu grand Prix pripast će i izvanbrodski motor marke Yamaha, vrijedan 10.421,00 kuna. Po prvi put bit će proglašena i Prva dama Najulova 2012.

Sve ribolovce Zadra i Zadarske županije koji su sudjelovali u tradicionalnoj akciji našeg lista Najulov 2012. očekuju darovi i nagrade. Ukupnom pobjedniku s najvećim brojem plasmanskih bodova, uz titulu grand Prix pripast će i izvanbrodski motor marke Yamaha, vrijedan 10.421 kunu, dar Plodova zemlje i mora Zadarskog lista.

Posebne nagrade i priznanja idu u ruke pobjednika u kategoriji Najpothvat te šestorici ribolovaca za najveće ulovljene primjerke zubaca, lubina, podlanice, gofa, lignje i arbuna.

Uz Ribarsko srce ove godine prvi put će biti proglašena i prva dama Najulova 2012.

Temeljem bodovne liste Ocjenjivački sud u sastavu: mr.sc. Neven Bosnić, dr. sc. Lav Bavčević, prof. Joško Gatara, dipl. novinar Nedjeljko Jusup, urednik Plodova zemlje i mora, proslavljeni ribolovac Joško Radman i prof. dr. sci. Ante Kolega Bage, odredio je plasman i svih ostalih sudionika tradicionalne akcije Plodova i zemlje Zadarskog lista.

Zanimljivo je da su natjecatelji, njih 35, ove godine ulovili čak 102 kilograma više nego lani, a to je 439,75 kilograma uglavnom oborite ribe.

Osim pehara i plaketa najuspješnijima bit će uručeni i prigodni darovi Tvornice mreža i ambalaže d.o.o. Biograd, koja je ujedno i glavni sponzor natječaja za Najulov. Sve sudionike očekuju posebne povelje i kalendari Zadarskog lista.

Uz feštu od bakalara, piće i iće koje za ovu prigodu priprema osoblje cateringa Turisthotela, u zabavnom dijelu programa uzvanici i gosti će uživati i u pjesmi Zorana Jelenkovića.

Proslava proglašenja uz feštu od bakalara počinje u 12 sati u restoranu Jedriličarskog kluba USKOK na Vitrenjaku.

Izvor: Zadarski list