fbpx

Razvija li Apple ručni sat?

Davno prije nego je Apple otkrio svoje najnovije iPhoneove i iPadove za javnost, znali smo gotovo točno kako će oni izgledati i koje će funkcionalnosti imati, a sve zahvaljujući glasinama koje su dolazile od Appleovog azijskog opskrbnog lanca.

Sada slični izvori spekuliraju o novom Appleovom proizvodu.

To nije Apple TV.

To je ručni sat.

Dva izvora potvrdila su za Tech163.com da Intel i Apple rade zajedno na iOS satu s Bluetooth vezom i 1,5 inčnim zaslonom.

Mobilegeek pak piše da je u pitanju “uređaj koji ima 1,5 OLED zaslon s indij kositar oksidom ili ITO premazom stakla”.

Ovo tajanstveno izvješće iz Azije treba uzeti s oprezom, ali zanimljive su neke tvrdnje koje se pojavljuju.

“Wearable computing”, kao što je primjerice koncept pametne odjeće, je vrlo popularan koncept za mnoge futuriste. Analitičar Gene Munster vjeruje da je ovo linija u koji bi Apple na kraju mogao ući.

Potrošači su već pokazali interes za ideju iOS sata. Čak 70.000 ljudi pridonijelo je na Kickstarter.com financiranju 10 milijuna dolara vrijednog projekta sata pod nazivom Pebble koji je povezan s iPhoneom.

Osim toga, treba uzeti u obzir i to da Apple troši milijarde dolara na projekte o kojima nitko izvan tvrtke ne zna još ništa.

Ipak, da tu ima nešto tvrdi i analitičar Munster koji kaže da je Apple postao najvrednija tvrtka na svijetu upravo zbog toga jer je “kanibalizirala” svoje vlastite proizvode. Naime, iPhone je pojeo biznis iPoda, a sada iPad tableti zamjenjuju Mac stolna i prijenosna računala.

Stoga je lako moguće da će Apple jednom pronaći načina i da zamijeni smartphone ili će pak neka druga tvrtka biti prva u tome.

Možda je to upravo ručni sat.

Izvor: s.b./Business Insider