fbpx

Snijeg će padati cijeli idući tjedan, zabijelit će i južni Jadran!

S prvim danima prosinca stigla je i prava zima. Nakon neuobičajeno toplog studenog i južine na koju su se mnogi žalili, u cijeloj Hrvatskoj temperature zraka su pale, a neka mjesta zabijelio je i snijeg.

I Zagreb u bijelom
Tako je danas u gorskim predjelima izmjereno i nekoliko centimetara snijega. Prema podacima DHMZ-a, čak 58 centimetara snijega izmjereno je na Zavižanu dok je u Begovom Razdolju izmjereno 38, Udbini 30, Delnicama 25 centimetara snijega. Sljeme i Crni Lug imali su 16 centimetara, a Gospić je mjerio 13 centimetara snijega.

No, snježni pokrivač neće se zadržati samo u gorskim predjelima. Iz DHMZ upozoravaju kako će danas snijeg pasti u mnogim dijelovima Slavonije, ali i južne Dalmacije. Temperature će pasti i do -3 Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu se očekuje i olujna bura. Pred kraj dana snijeg će više padati te meteorolozi predviđaju kako će u nizinama biti izmjereno i do 5 centimetara snijega, dok u gorju očekuju 10 ili više centimetara snijega. Svi koji su se ponadali da će se toplo vrijeme koje nas je grijalo prošli mjesec nastaviti mogu laganiju odjeću pospremiti u ormar, a umjesto toga izvaditi šalove, kape i rukavice.Snijeg, kiša, vjetar…
Vrijeme kakvo je danas, zadržat će se kroz cijeli tjedan. Bit će hladno i oblačno, a snijeg će i dalje padati. Uz snijeg sljedećih se nekoliko dana očekuje i jak vjetar popraćen kišom i grmljavinom.

Izvor: Jutarnji list