fbpx

Suvozač optuženog umro dan nakon prometne nesreće

Ivan Pejazić je optužen da je 26. siječnja 2007. godine oko 1.40 sati noću na Benkovačkoj cesti neprilagođenom brzinom i sa 1,40 promila alkohola u krvi sletio s ceste, udario u prometni znak pa u zid te je završio u dvorištu obiteljske kuće. Pavo Marjanović je umro od posljedica ozljeda dan nakon nesreće

Smatram se krivim, ali za izazivanje prometne nesreće iz nehaja, a ne s namjerom – rekao je u petak na Općinskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem Domagoja Kurobase 30-godišnji Ivan Pejazić.

On je, naime, prvi put sjeo na optuženičku klupu kako bi odgovarao za prometnu nesreću koja se dogodila krajem siječnja prije gotovo šest godina i u kojoj je bio teško ozlijeđen Pavo Marjanović. On je od posljedica teških ozljeda preminuo dan nakon nesreće.

Svjedok Nikola Gnjidić (29) ispričao je svoja sjećanja vezana uz ovu nesreću te je pojasnio kako je te večeri bio u obližnjem narodnjačkom klubu Stres te je u jednom trenutku pokojni Marjanović došao po njega u klub.

Svjedok nije vidio nesreću
– Nisam ga prije niti poznavao pa sam se začudio što me izvlači vani. Kad sam izišao, vidio sam Ivana na stepenicama razbijenog nosa i krvave košulje. Upitao sam ga tko ga je istukao i s kim se to tukao, a on mi je odgovorio kako se nije ni s kim tukao, već da je imao prometnu nesreću. Zamolio me da ga odvezem kući. Pitao sam i Marjanovića treba li i njega odvesti kući, na što mi je on odgovorio da ne treba jer on stanuje u neposrednoj blizini. Moram reći da se na njemu apsolutno ništa nije primijetilo. Izgledao je skroz normalno. Ivana sam odvezao kući, a tek sam sutradan saznao da je Marjanović u međuvremenu umro. Sam trenutak nesreće ja nisam vidio – ispričao je svjedok.

Dodao je kako su on i Ivan, dok ga je vozio kući, tek kratko porazgovarali. Objasnio mu je kako je na mjestu gdje je bio blagi desni zavoj on jednostavno produžio ravno i završio u dvorištu.

– Marjanović je izgledao skroz normalno. Ivan je bio u šoku, ali nije djelovao trijezno. Vidio sam i auto. Bilo je solidno razbijeno. Prema mom sudu nije bio u voznom stanju. Dvorišna ograda kroz koju je prošao bila je srušena. To je bila metalna ograda. Nisam zvao policiju jer sam mislio da nije potrebno. Nisam htio da Ivan još i plati kaznu jer sam računao kako je ionako već razbio auto – odgovarao je svjedok Gnjidić na pitanja suca Kurobase.

Vozio brže od propisa i pod “gasom”
Prema optužnom aktu Ivan Pejazić je optužen da je 26. siječnja 2007. godine oko 1.40 sati noću na Benkovačkoj cesti neprilagođenom brzinom i sa 1,40 promila alkohola u krvi sletio s ceste, udario u prometni znak pa u zid te je završio u dvorištu obiteljske kuće.

S njim su u autu bili Zvonimir Kardum i Pavo Marjanović.

Zbog dodatnih prijedloga obrane, odnosno odvjetnika Marka Marinovića suđenje je potom odgođeno za sredinu veljače sljedeće godine.

Izvor: Zadarski list