fbpx

“Svjetiljke ljubavi” za zadarske beskućnike

Ovo je prva ovakva akcija naše zajednice, a ideja je potekla od Ivane Vinac i svojevrstan je nastavak akcije oko časopisa “Ulične svjetiljke”. Zato se naša akcija i zove “Svjetiljke ljubavi”, kazala je sestra Rita

Članovi Frame (franjevačke mladeži) organiziraju humanitarno zabavnu večer za pomoć zadarskim beskućnicima. Akcija će se održati 16. prosinca 2012. godine s početkom u 18 sati u dvorani samostana Školskih sestara franjevki u Arbanasima (Trg Gospe Loretske 10). Ima akcije je “Svjetiljke ljubavi”.

Naime, kako kažu, potaknuti primjerom sv. Franje koji je uvijek bio otvorena srca prema svima, a posebno prema siromasima i onima na rubu društva, odlučili su organizirati humanitarno-zabavnu večer kojom bi pomogli potrebitima i beskućnicima.

– Kako imamo kontakt s beskućnicima i upoznati smo s uvjetima u kojima žive, znamo da ti ljudi nisu birali takav život nego je to bio splet nesretnih okolnosti koje ne želimo nikome da se dogode. Stoga smo odlučili kao franjevačka mladež organizirati akciju u kojoj bi se pomoglo ljudima koji ne žive niti blizu nekoga standarda ili dostojnog života, ističu u Frami.

Karte za ovu večer mogu se nabaviti po cijeni od 10 kuna, a one su ujedno i srećka za tombolu koju su podržali brojni sponzori sa svojim donacijama.

– Drago nam je što su naši sponzori i donatori prepoznali ideju da se pomogne onima koji nemaju doma. Ovo je prva ovakva akcija naše zajednice, a ideja je potekla od Ivane Vinac i svojevrstan je nastavak akcije oko časopisa ‘Ulične svjetiljke’. Zato se naša akcija i zove ‘Svjetiljke ljubavi’. Nadamo se da će veliki broj Zadrana pokazati ljubav i solidarnost za one kojima je teško i trebaju pomoć, zaključila je sestra Rita.

Izvor: Zadarski list