fbpx

TULUM STRAVE U PODSTRANI Brutalni silovatelj je bio pijan, no u krvi nisu nađeni tragovi droga!

Rezultati nalaza krvi za studenta Roka Šimca (20), osumnjičenog za silovanje studentice u Podstrani pokazali su kako nije bio pod utjecajem droge. Odmah nakon uhićenja u večernjim satima polovicom studenoga napravljne je test na alkohol koji mu je pokazao 1,44 promila u krvi. Tada je uzet i biološki uzorak za toksikološku analizu koja je pokazala kako je tog dana konzumirao samo alkohol, bez opijata, javlja Slobodna Dalmacija.

Sumnjalo se na upotrebu narkotika zbog niza nerazjašnjenih okolnosti koje su dovele do teškog ozlijeđivanja studentice kojoj je život spašen liječničkom intervencijom. U međuvremenu se oporavila dovoljno da bude puštena na kućnu njegu, ali još uvijek se ne sjeća što se točno dogodilo. Upravo zbog njene amnezije i neuobičajenih ozljeda, uzorci krvi uzeti su i od nje i od ostalih koji su bili u kući gdje se dogodio incident.

Također su svi dali svoje iskaze na državnom odvjetništvu u sklopu istrage oko slučaja. Šimac se nalazi u istražnom zavoru upravo kako bi se izbjegao utjecaj na svjedoke. U svojoj obrani negirao je silovanje, prenosi Slobodna Dalmacija.

Izvor: Slobodna Dalmacija