fbpx

U odijelu Djeda Mraza u prosincu zaradio 20.000 kuna

Iza bijele brade i brkova i ove se godine nerijetko kriju i osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, ali i studenti. Jedan Osječanin nekoliko mađioničarskih točaka u kostimu Djeda Mraza naplaćuje po cijeni od 1.000 do 2.000 kuna.

Među nezaposlenima evidentiranim na osječkom Zavodu za zapošljavanje u studenom je evidentirano 20.013 nezaposlenih žena, što za gotovo pet posto premašuje polovinu od ukupnog broja nezaposlenih.

Ipak, prošloga mjeseca dogodio se znakoviti odmak – udjel nezaposlenih žena se smanjio zbog većeg broja novoprijavljenih muškaraca kojih je sada na Birou oko 16 tisuća. Najviše onih koji su se prošloga mjeseca prijavili na Zavod došli su i iz radnog odnosa, 194 muškarca i 167 žena, piše Glas Slavonije.

Djed Mraz – mađioničar

Ipak, postoji jedan posao koji je isključivo muški, u prosincu dio Osječana novac zarađuje odijevanjem odijela Djeda Mraza. Iza bijele brade i brkova i ove se godine nerijetko kriju i osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, ali i studenti. Jedan od najangažiranijih i ove je godine Jozo Ciganović, koji se krije iza imena Djed Mraz – mađioničar.

“Za razliku od prethodnih godina više sam posla imao kao Sveti Nikola, pa sam do sada ispostavio 20.000 kuna računa tvrtkama za ovu uslugu kojom sam zabavljao djecu početkom prosinca”, kaže Ciganović.

S obzirom da se najčešće radi na crno za dnevnicu, nekoliko sati zabave u kostimu Djed Mraz može zaraditi oko 200 kuna.

Zarada i do 2.000 kuna po nastupu

“Osobno nudim kompletan program s nekoliko mađioničarskih točaka i to u vrhunskom kostimu po cijeni od 1.000 do 2.000, kuna ovisno o dužini programa. Prije nekoliko dana bio sam Djed Mraz u osječkom zatvoru. Zabavljao sam djecu tamošnjih zaposlenika, zvali su me u vinkovački Vodovod, a neki dan radio sam u Portanovi. Posla definitivno ima i lagao bih kad bih rekao da se ne može zaraditi i to legalno s obrtom za zabavnu djelatnost”, kaže Ciganović.

Izvor: I.B./Glas Slavonije