fbpx

Verbalni sukob Sabine Glasovac i Jose Nekića

Glasovac se zalaže da se roditeljima čija djeca ne prate nastavu engleskog jezika smanji iznos za vrtić. Nekić je rekao da ne može vjerovati što jedna savjetnica u Ministarstvu prosvjete govori. A onda je nastala verbalna izmjena “vatre”

Aktualni sat 37. sjednice Gradskog vijeća vrvio je jučer komunalnim pitanjima. Svi oni vlasnici kafića koji su uzurpirali javnu površinu i dogradili poslovni prostor neće moći legalizirati tu svoju gradnju. Problem je, kaže gradonačelnik Vrančić, što je Grad Zadar podnio prijave, ali građevinska inspekcija jednostavno ne djeluje. Ivo Gregov iz HNS-a je upitao kad će biti gotov jedan od 8 projekata kanalizacije u ulici Ivane Brlić Mažuranić. Zamjenik gradonačelnika Darko Kasap rekao je da je istina kako su radovi trebali biti završeni do Božića iako je rok do sredine siječnja. Razlog su, vremenske neprilike. Iste neprilike pretvaraju zemljano parkiralište u Foši u pravu kaljužu, rekla je Sabina Glasovac. No pročelnik Jure Zekanović kaže da asfaltiranje i detaljnije uređenje priječe konzervatori. Tako Obalama i lučicama, koje skrbe o naplati parkirališta ne preostaje drugo nego tamponiranje terena nakon svake obilne kiše. Sabina Glasovac sukobila se i s pročelnikom za školstvo Josipom Nekićem i to zbog engleskog jezika u vrtićima. Glasovac se zalaže da se roditeljima čija djeca ne prate nastavu engleskog jezika smanji iznos za vrtić jer se nastava odvija u sklopu redovitog radnog vremena. No kad je Nekić s govornice ustvrdio da ne može vjerovati što jedna savjetnica u Ministarstvu prosvjete govori, nastala je verbalna izmjena “vatre”. Glasovac je ustvrdila da je Nekić na pročelničko mjesto došao bez dana radnog iskustva u školstvu te da zloupotrebljava svoje ovlasti i kadrovira po zadarskim školama. Nekić je zbog vrijeđanja zatražio zaštitu predsjednika GV-a Živka Kolege, koji je cijelu situaciju priveo mirnijem tijeku sjednice. Štoviše, predsjednik GV-a je jučer nekoliko puta elegantno prekinuo takve pokušaje, posebice kad je prijetilo da vijećnička rasprava prijeđe granicu dobrog ukusa. Također, na aktualnom satu se moglo čuti da u Zadru djeluje 110 taksista. Upravo toliko iznosi limit broja taksi vozila, a efekti gradskih odluka su doveli, kaže pročelnik za gospodarstvo Alan Kociper, do smanjenja cijene vožnje. Prije tri godine Zadrani su za 5 kn vožnje taksijem plaćali prosječno 65, a danas 32 kn.

[stextbox id=”okvir” caption=”Poslije svađe, svi na domjenak” image=”null”]

Unatoč iskricama, sjednica je privedena domjenku koji je za vijećnike upriličio zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Bila je to prilika da i vlast i oporba izmjene najbolje želje za Božić uz bakalar, hobotnicu na salatu iz Turisthotelove “kužine” i paško bijelo Gegić. Uime oporbe Ingrid Antičević Marinović je zadarskom gradonačelniku poželjela da se u 2013. godini rastereti vlasti. A gradonačelnik je uzvratio kako je u šali parafrazirao vic kako je teško biti direktor, a još teže ako to nisi!

[/stextbox]