fbpx

Vijesti iz PU zadarske

Lopov odnio mreže i osti iz ribarske kućice uz Vransko jezero

Čuvar u Parku prirode Vransko jezero policiji je u nedjelju prijavio krađu ribarskog pribora.

Krađa se po procjeni dogodila između četvrtka i subote kada je nepoznati počinitelj iz kućice u vlasništvo Parka Prirode na području uz Vransko jezero u Pakoštanama, ukrao ribarske mreže i osti u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Provalnik iz kafića odnio televizor i alkoholna pića

Policija traga za lopovom koji je pod okriljem noći sa subote na nedjelju provalio u kafić Vošta u Ulici Grigora Viteza. Provalnik je iz kafića odnio televizor i nekoliko boca alkoholnih pića, pričinivši 50-godišnjoj vlasnici štetu od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Iz trgovine ukradene razne cigarete

Još uvijek neutvrđenu količinu raznih cigareta odnio je nepoznati provalnik koji je u noći s četvrtka na petak ušao u trgovinu mješovite robe u Rtini. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Lopov iz drvarnice ukrao klima-uređaj

U razdoblju od 12. do 22. prosinca nepoznati je kradljivac provalio u drvarnicu zgrade na Obali kneza Branimira u vlasništvu 64-godišnjeg Zadranina i ukrao mu vanjsku jedinicu klima-uređaja. Šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Iz poljske kućice provalnik odvezao motokultivator

Zadranin (65) policiji je prijavio krađu motokultivatora i plinske boce vrijednih desetak tisuća kuna. Krađa se dogodila između 26. i 28. prosinca na adresi Ploča bb gdje se nalazi poljska kućica u kojoj je Zadranin držao svoje stvari. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Uhvaćen u krađi hrastovine u šumi

Kaznenu prijavu radi krađe u subotu je zaradio 64-godišnjak iz Žerave kojeg su policajci zatekli u sječi hrasta motornom pilom u obližnjoj šumi. Policajci su izmjerili da je on do njihova dolaska upilio oko jedan metar kubni hrastovine koju je planirao odvesti kući, a koja je vlasništvo Šumarije Zadar.

Izvor: Zadarski list