fbpx

Vrančić poručio stanarima da se strpe još malo

Zid i poruku doživljavam kao demonstraciju nezadovoljstva. To razumijem, ali ne odobravam takav način ispoljavanja. Bez obzira na sve, ostajem pri svemu što sam već koliko puta ponovio – Grad ima obvezu riješiti ovu situaciju i ne bježimo od toga – Zvonimir Vrančić

“Vrančiću, pošto čast?” natpis je koji je u utorak ujutro osvanuo na desetak metara dugom i pola metra visokom zidiću izgrađenom ovih dana nedaleko od tzv. Galićevih zgrada u Diklu. Nepoznati autor teksta na zidiću koji je izgradio neznani “građevinar” između tih je riječi zalijepio fotografiju sjevernokorejskog vođe Kim Yong-una.

Pretpostavlja se kako su tom porukom stanari obližnjih zgrada koji su već osam mjeseci bez pristupnog puta željeli isprovocirati reakciju gradonačelnika Zvonimira Vrančića. Kao što je već i vrapcima na granama poznato, ti stanari ostali su bez pristupnog puta nakon što je vlasnik zemljišne parcele uklonio asfaltni sloj. Slučaj je dospio na sud koji je potom donio odluku da je tu riječ o javnom putu koji je u nadležnosti Grada Zadra, a jednako mišljenje dijele i u Ministarstvu građenja koje je rješenje komunalnog redara Grada Zadra proglasilo izvršnim još prije 40-ak dana.

Stanari su, naime, već javno iskazivali svoje nezadovoljstvo i ljutnju zahtijevajući upravo od gradonačelnika Zvonimira Vrančića da kao “otac grada” poduzme sve što treba i vrati im put. Kako bi sve prošlo bez neželjenih posljedica, Grad je zatražio policijsku intervenciju no dobili su odbijenicu najprije iz PU zadarske, a prije par dana i iz Ravnateljstva policije. Kao razlog i jedni i drugi navode da bi upravo taj put mogao biti predmetom kaznenog djela. Troje zaposlenika Ureda za izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola još je prije šest mjeseci prijavljeno za pogodovanje pri izdavanju građevinske i lokacijske dozvole poduzetniku Tomislavu Galiću. Taj je slučaj, kako doznajemo u Općinskom državnom odvjetništvu, još uvijek u istrazi.

Još jednom prozvani gradonačelnik kazao je kako najnovije događanje na Poljani Dragutina Domjanića doživljava kao demonstraciju nezadovoljstva.

– Razumijem nezadovoljstvo i nestrpljenje stanara, ali ne odobravam takav način ispoljavanja istoga. Bez obzira na sve, ja i dalje ostajem pri svemu što sam već koliko puta ponovio – Grad ima obvezu riješiti ovu situaciju i ne bježimo od toga. Sve ovo vrijeme tražimo neko legalističko rješenje i pokušavamo problem riješiti na civiliziran i zakonit način – rekao je Vrančić koji je ovu priliku iskoristio i kako bi stanare u zgradama zamolio za još malo strpljenja.

Izvor: Zadarski list