fbpx

Vulićeve čestitke i Milinov gubitak glasa

Pokazali smo da u mjesec i pol dana možemo pobijediti Dinamo, koji je vodeća momčad lige, i sada Split, po kvaliteti drugi sastav lige – rekao je promukli trener Zadra

Josip Bajlo, koji je dvije godine na dužnosti predsjednika, direktora i sportskog direktora Zadra, nakon utakmice protiv Splita nije dvojio:

– Ovo je bila naša najbolja utakmica u jesenskom dijelu sezone. Fasciniran sam borbenošću i kvalitetom igre koju su pokazale obje momčadi.

Bio je to uvod u konferenciju za novinare na kojoj su bili treneri Ferdo Milin i Zoran Vulić. Splitski strateg čestitao je Zadru na “zasluženoj pobjedi”.

– Dobro smo počeli utakmicu, u prvih 20-ak minuta imali smo i dvije izgledne prilike. Međutim, nakon vodstva Zadar je uzeo utakmicu u svoje ruke i do kraja bio puno bolji te pokazao da je više želio pobjedu. Zadar je bolje odigrao po teškom terenu, bili su konkretniji, a u svakom duelu, posebno na dugim loptama bili su brži. Čestitam Zadru na pobjedi i želim mu sreću u borbi za ostanak u ligi.

Ferdo Milin ponovno je nakon utakmice potrošio glasnice pa je promuklim glasom dao svoje viđenje vrijedne pobjede svoje momčadi.

– Ovo je pobjeda naših igrača koji su na terenu ostavili 200 posto svojih mogućnosti. Pokazali smo da u mjesec i pol dana možemo pobijediti Dinamo, koji je vodeća momčad lige, i sada Split, po kvaliteti drugi sastav lige. Sve utakmice koje smo odigrali u ovom periodu potvrdile su da u našem klub ima puno zanimljivog materijala i da s ovim igračima jedino treba raditi.

Podsjetio se Milin potom početka priprema ovo ljeto kada je vodio prvih nekoliko treninga jer je Dalibor Zebić, tada prvi trener, imao drugih obveza.

– Tada sam rekao da samo rad donosi radost. Samo rad na treningu će se vratiti na utakmici i naša je momčad to pokazala u posljednja 3-4 kola – zaključio je Milin čijim se dolaskom na klupu Zadar – preporodio.

Slijedeće subote u Pridragi
Milin je potvrdio da će Zadrani trenirati još ovaj tjedan jer je sljedeće subote (15. prosinca, 14 sati) dogovorena utakmica u Pridragi s Hajdukom koji ove godine slavi 40. obljetnicu osnutka kluba.

– Želimo ponovno igrati utakmice sa županijskim klubovima jer je to promocija nogometa, ali i dobra prilika za vidjeti nekog od mladih igrača u tim klubovima – smatra Milin.

Izvor: Zadarski list