fbpx

Zdravi božićni pokloni

Uobičajene blagdanske poklone zamijenite korisnima za zdravlje.

Živimo užurban način života, svaki dan se susrećemo s novim nezdravim navikama, ali i teško ekonomsko stanje svugdje u svijetu nam određuje koje proizvode smo u mogućnosti koristiti i u kojoj mjeri. Da bi i ove blagdane razveselili svoje najmilije s poklonima koje neće kasnije zamjenjivati za neke druge, ali i od kojih mogu imati koristi, pripremili smo par prijedloga za predstojeći božićni shopping.

Ljubitelji slatkiša

Umjesto da trošite novac na skupe uvozne bombonijere i čokolade, predlažemo da se sami okušate u ‘proizvodnji’ slatkiša. Ispecite kekse ili kolačiće za svoje slatkoljubce, ali pritom pazite na njihovo zdravlje i nemojte kako je navedeno u receptu koristiti mast, maslac ili ulje, već iste zamijenite s niskokaloričnim margarinom.

Zdrava košara

Prilikom uštede na kućnom budžetu, vjerojatno ćete prvo s popisa izbaciti hranu organskog uzgoja jer je takva nažalost i skuplja. Međutim kao poklon za blagdane možete svojim najmilijima izdvojiti novce za košaru s namirnicama organskog podrijetla i na taj način im omogućiti da uživaju u zdravom poklonu.

Knjižica s mozgalicama

Koristan poklon je i knjižica s mozgalicama kao što su na primjer sudoku ili kakuro. Osim što su zabavne , ujedno su i trening za mozak u slobodno vrijeme.

Zdrava kuharica

Bilo da se radi o specijalitetima Mediterana, koji su idealni po pitanju zdrave prehrane, ili je pak u pitanju vegetarijanstvo ili makrobiotika, zdrava kuharica poklon je koji je od dugoročne koristi na zdravlje, ali i poticaj da osoba isproba nešto novo u kuhinji.

Članstvo u fitness centru

Nema boljeg načina da nekome usadite zdravu naviku redovitog odlaska u fitness centar nego da ga počastite sa članstvom u istom. Do zdravog tijela i u njemu zdravog duha, pravilna i uravnotežena tjelovježba je najkraći i najsigurniji put

Izvor: she.hr