fbpx

Bajalica napustio sjednicu jer ga je gradonačelnik Kutija ponovno nazvao krajinskim milicajcem!

Vi ste rođeni u drugoj županiji, živite u Zadru, a vijećnik ste u Benkovcu, i nikom ništa, a pitanja postavljate kao milicajac, kazao je Kutija Bajalici

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Benkovca pod predsjedanjem Maje Brkljače bilo je vatreno. Na aktualnom satu nastavljena su prepucavanja na relaciji Željko Bajalica (SDSS) – Branko Kutija (HDZ), kojeg je Bajalica nedavno optužio za nepravilnosti u poslovanju i zloupotrebu položaja. Kutija je odgovorio i u razmjeni optužbi i negiranja sve je rezultiralo napuštanjem sjednice Bajalice.

Branko Kutija je na aktualnom satu odgovarao na optužbe vijećnika Bajalice da je mimo odluke Gradskog vijeća utrošio 2,750.000 kuna za saniranje divljih odlagališta otpada, da godinama koristi službeni automobil za put u Zadar iako je prijavljen u Lisičiću, te da je drugi automobil kupio bez plaćanja PDV-a posredstvom tvrtke koja mu je radila na odvozu otpada.

– Fond za zaštitu okoliša je od 700.000 kuna platio tek 250.000 kuna. Krajem mjeseca dolazi revizija Fonda koja će utvrditi stvarno stanje na terenu te će utvrditi sve radove na sanaciji, a time i vrijednost sanacije, najavio je Kutija.

Što se tiče Bajaličine konstatacije o Kutijinoj kupnji privatnog osobnog vozila, gradonačelnik je odgovorio da ga je kupio kreditom u Privrednoj banci.

– Još od 2006. godine Gradsko vijeće je donijelo odluku da gradonačelnik osobni automobil ima na raspolaganju 24 sata. Gradski automobil je prešao 250.000 kilometara i sadašnja mu je vrijednost tek 40-ak tisuća kuna. Ako mislite da gradonačelnik ne smije voziti takav gradski auto ja ću onda na posao dolaziti biciklom, kazao je Kutija te će, kaže, krajinskom milicajcu podnijeti kaznenu prijavu zbog lažnih optužbi.

– Vi ste rođeni u drugoj županiji, živite u Zadru, a vijećnik ste u Benkovcu, i nikom ništa, ustvrdio je Kutija.

Na početku postavljanja dva vijećnička pitanja i odgovora Željko Bajalica je upozorio da mobitelom štopa vrijeme dopušteno po Poslovniku o radu Vijeća te je potom pročitao gradonačelnikov odgovor iz Zadarskog lista.

Izvor: Zadarski list