fbpx

Banda huligana ponovno terorizira slučajne prolaznike?!

Oko 23 sata petorica huligana napala su dvojicu 17-godišnjaka od kojih su jednoga lakše olijedili i oteli mu novac, a drugome slomili nos. Sat i pol kasnije na istoj lokaciji napali su 18-godišnjaka, no on je odbio liječničku pomoć pa se pretpostavlja kako je prošao neozlijeđeno

Peteročlana raskalašena banda u subotu je navečer napala dvojicu 17-godišnjaka nedaleko od fast fooda na Branimirovoj obali, otela im novac i ozlijedila ih. U napadu brojčano nadmoćne bande jedan je mladić lakše, a drugi teže ozlijeđen. Svega sat i pol kasnije na istoj je adresi, 500-tinjak metara dalje, napadnut 18-godišnji Zadranin, no on je, kako doznajemo u PU zadarskoj, odbio liječničku pomoć.

17-godišnjaku slomili nos
– U subotu oko 23 sata nekoliko je mlađih nepoznatih počinitelja izvršilo razbojstvo nad 17-godišnjakom kojega su fizički napali te mu otuđili nekoliko stotina kuna i mobitel. Napadnuti je lakše ozlijeđen, dok je njegov prijatelj s kojim se nalazio u društvu, također 17-godišnjak, zadobio tešku ozljedu – slomljeni nos izvijestili su iz PU zadarske koja je zbog razbojstva i nanošenja teških ozljeda Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Što se, pak, drugog događaja tiče, on je u policijskom biltenu zaveden kao narušavanje javnog reda i mira, a optužni prijedlozi podneseni su protiv nepoznatih drznika.

Hit opijanje i tučnjava?
Iako u PU zadarskoj ova dva događaja ne povezuju, ali još uvijek i ne isključuju mogućnost povezanosti, da sve nije samo podudarnost ukazuju detalji kao što je broj huligana koji je sudjelovao u napadu, njih pet, način na koji su nasrnuli na sva tri mladića te lokacija na kojoj su ih napali.

– Kriminalističko istraživanje ovih događaja te potraga za počiniteljima su u tijeku – kažu u PU zadarskoj gdje su i prethodnih godina imali iskustva s nasilničkim bandama na području grada. Prije dvije-tri godine, među generacijom srednjoškolaca bio je hit okupljanje na zadarskoj rivi i napijanje jeftinim vinom kupljenim u obližnjim trgovinama, a zabavu su nalazili u nasilničkom ponašanju u kojem bi u pravilu brojčano dvostruko nadmoćnija grupa krenula u napad nad nasumce odabranom žrtvom, u pravilu vršnjakom.

Izvor: Zadarski list