fbpx

Božidar Longin HDZ-ov kandidat za zadarskog župana?

Bivši član Uprave Hrvatskih šuma za vrijeme HDZ-ove vladavine i jedan od svjedoka u slučaju Fimi medija na kojem se sudi bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostatku HDZ-ove družine, Božidar Longin navodno je novi HDZ-ov kandidat za župana

Naime, prema saznanjima ZDNews.hr-a, uz aktualnog župana Stipu Zrilića, ako je vjerovati bliskim suradnicima predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka, HDZ ozbiljno razmišlja kako i na koji način isturiti Longina kao kandidata za župana.

Znakovito ili ne, u razgovoru za naš portal, Longin nije demantirao ovu informaciju, već je kazao kako trenutno ne može govoriti o toj temi.

– Stvarno ne znam odakle dolaze te informacije. Mislim da još uvijek nije zrelo pričati o tome. Ako i kad bude zrelo možemo o tome razgovarati, ali za sad ne. Što reći, osim toga da mi ta pozicija nije nezanimljiva, ali “o tom, po tom”. Isto tako, koliko znam, sadašnji župan Stipe Zrilić aktivno i kvalitetno obavlja svoj posao. Mi u HDZ-u za sad još uvijek nismo razgovarali o tome i ne mogu vam dati konkretne informacije o svojoj možebitnoj kandidaturi za župana – kazao je za ZDNews.hr Božidar Longin.

Podsjetimo, Longin je odnedavno široj javnosti poznati i po tome što je na suđenju u slučaju “Fimi media”, kao drugi svjedok kazao kako mu je tvrtka Fimi media predstavljena kao stranačka zaklada. Naime, Longin je tada u središnjicu HDZ-a, što je i sam priznao na sudu – odnio 36 tisuća eura koje je predao Branki Pavošević.

“Ona mi je rekla da nema nikakvog žiro-računa, da to nije običaj već da se sredstva donose u središnjicu. Ja sam rekao da imam to kod sebe, onda sam to predao. Imao sam papir na kojoj su bila imena i prezimena tajnika ili predsjednika općinskih i gradskih organizacija s njihovim potpisima i mojim potpisom. Gospođa je rekla da ne smije potpisivati nikakve dokumente. Ja sam zamolio na obični papir čisto da je to tu na što mi je ona rekla da mine može ništa potpisivati ni izdavati papire da je to tako. ‘Predsjednik je rekao ne može to tako i ja ne mogu ništa izdavati. To je tako i tko hoće – hoće’. Malo sam ostao tamo sjediti, nije mi bilo svejedno, otišao sam pravo kod Beuka i rekao kako se sve dogodilo. On se isto začudio, malo smo razgovarali i ja sam otišao i sve prenio i mojim kolegama”, opisao je Longin dodavši kako je novac ostavio u stranci.

Izvor: zdnews.hr