fbpx

Cijeli operativni sastav policije na nogama: Jučerašnju eksploziju u centru Zagreba nije izazvala pirotehnika!

Na konferenciji za novinare zagrebačka policija je danas otkrila detalje jučerašnje eksplozije koja je oko 2.30 sati ujutro potresla sam centar Zagreba, odnosno Trg bana Josipa Jelačića.

U policiji su potvrdili da se nije radilo o eksploziji pirotehničkog sredstva, već o improviziranoj napravi manje snage te je eksplozija okarakterizirana kao kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Policija zasad nema osumnjičenih za eksplozije, a “na nogama” je cijeli operativni sastav PUZ-a. I dalje je u tijeku pregledavanje materijala nadzornih kamera s objekata na Trgu, a policija je obavila i razgovore s očevicima. Zasad ne mogu potvrditi je li jučerašnja eksplozija na bilo koji način povezana s dvije koje su Zagreb potresle ranije u siječnju, a za koje je osumnjičen 53-godišnji Vojislav Blažević. Na upit o sumnjivom automobilu, Golfu, kojeg su nadzorne kamere navodno snimile u blizini mjesta eksplozije, policija nije htjela otkriti nikakve detalje.

Podsjetimo, jučer oko 2.30 ujutro na Trgu bana Josipa Jelačića odjeknula je eksplozija. Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta je minimalna – popucala je jedna ploča na Trgu te staklo obližnjeg objekta. Naprava je postavljena svega tri metra od spomenika bana Jelačića, a na terenu su jučer bili i vatrogasci te pirotehničar, koji je pregledao kante u ulici Pod zidom. Svjedoci kažu kako se čula jaka eksplozija i kako se sve zatreslo, ali nisu u strahu jer vjeruju kako se radi samo o “neslanoj šali nekog provokatora”.

Izvor: Index.hr