fbpx

Danas inspekcija izlazi na teren: Zatvarat će lokale koji nemaju fiskalne blagajne!

Inspekcija Porezne uprave već od utorka izlazi na teren i kreće u lov na ugostitelje koji se ne pridržavaju Zakona o fiskalizaciji. Oni koji nisu još uveli fiskalne blagajne dobit će tri dana da svoje poslovanje usklade s propisima, a ukoliko to ne naprave lokali će im biti zapečaćeni. 

“Inspekcija sutra kreće u nadzor. Idemo prvo kod onih koji nisu podigli certifikate. Moram najaviti da će Porezna uprava dati rok od 3 dana da otklone nepravilnosti, ako ne, onda ćemo ići s mjerama pečaćenja poslovnih prostora”, rekla je za RTL ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

Naime, Porezna uprava je od Nove godine primila 24 milijuna računa s 12.000 OIB-a. Tvrde da je 18.000 obveznika fiskalizacije uvelo ili uvodi nove blagajne, dok ih čak 10.000 ignorira nove propise.

“Osam dana je bilo dovoljno da uvedu fiskalne uređaje. Nema razloga više da se ne ide u nadzor i da se prema poreznim obveznicima koji se ponašaju neodgovorno i to u centru Zagreba ili bilo kojeg drugog grada ne provode mjere, pa i pečaćenje”, kaže Čavlović Smiljanec.

Izvor: index.hr