fbpx

Dva oružana razbojstva u svega 15 sati

U ponedjeljak oko 10 sati nožem naoružani razbojnik opljačkao je trgovinu na Stanovima, a u utorak na noć trojica maskiranih i pištoljima naoružanih pljačkaša orobila su automat klub na Relji

Dvije oružane pljačke dogodile su se u manje od 24 sata. Na meti nožem naoružanog razbojnika prvo se, oko deset sati našla trgovkinja u Ulici Ive Mašine na Stanovima.

– Daj lovu – mašući nožem povikao je odmah s vrata razbojnik 26-godišnjakinjoj trgovkinji što je ona, u strahu za svoj život i učinila. Razbojnik je potom, s nekopliko stotzina kuna u ruci pobjegao u nepoznatom pravcu. Druga pljačka uslijedila je 15 sati kasnije na predjelu Relje.

– U utorak, jedan sat nakon ponoći, u Ulici Dr. Franje Tuđmana u Zadru, tri nepoznata, maskirana počinitelja ušla su u automat klub te su uz prijetnju oružjem od 25-godišnje djelatnice otuđili veću količinu novca – izvjestio je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan istaknuvši kako se za nepoznatim počiniteljima intezivno traga te da je protiv njih Državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

Od početka godine ovo je šesto razbojstvo ukoliko se ubroji i posljednje, od prije tri dana s Branimirove obale gdje su petorica još uvijek nepoznatih mladića pretukli dvojicu 17-godišnjaka, a jednome oteli novac. Kako je obrada tog događaja još uvijek u tijeku, a temeljem najnovijih saznanja koje su policajci prikupili ispitujući oštećenike i dvojicu osumnjičenih za to djelo, još je neizvjesno kako će taj događaj biti okvalificiran.

Izvor: Zadarski list