fbpx

FOTO: Pogledajte zapanjujuću i dinamičnu sportsku Pro cee’d u GT

Sada je i službeno, Golf GTI dobiva vrlo ljutu konkurenciju i to iz južnokorejske Kije, koja će svoj prvi sportski kompakt javno predstaviti u ožujku na Ženevi

Kia je danas na svojim stranicama službeno predstavila zapanjujući sportski Pro cee’d u GT verziji koja će svoju premijeru imati na najvećem europskom auto salonu u Ženevi. Kao što smo već najavili, snaga dolazi iz 204 ks snažnog 1,6 litrenog turbo motora koji Pro cee’d stavlja u segment sportskih kompakata. Iako je tako, ona ipak na neki način jako zaostaje za nekim rivalima, poput Focusa ST s 250 ks ili Astre Opc s čak 280 ks.

Kako bi pratila naglašeni sportski karakter GT oznake, Kia Pro_cee’d se osim osnaženog motora ističe po svojim do sad neviđenim rasporedom LED lampi integriranim u novi agresivni prednji branik. Veliki kotači i ostatak nabildane karoserije dodatno otkrivaju sportski karakter.

Kao što smo već napisali, četvero-cilindrični 1,6 GDI Turbo motor daje 204 ks. Snaga se preko 6-stupanjskog ručnog mjenjača šalje na prednje kotače, uz najveći okretni moment iznosi 265 Nm što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 8 sekundi.

Vrlo dinamičnu jurilicu u unutrašnjosti krase detalji poput Recaro sjedala, aluminijskih papučica te ručica i drugih detalja. Proizvodnja sportskog Pro cee’da započet će sredinom svibnja u Slovačkoj, a sredinom godine GT stiže u prodaju. Iako nije najsnažnija i najbrža, zbog svoje cijene i vrlo atraktivnog dizajna privlačit će pažnju mladih kupaca. Očekuje se cijena između 24 000 i 26 000 Eura.

 

Izvor: dnevno.hr