fbpx

Istarska petarda u mreži Zadrana

Dva različita poluvremena smo gledali u prijateljskom susretu između Istre 1961 i Zadra. Dok je u prvom poluvremenu igrala “prva postava” pulskog prvoligaša na terenu se vodila ravnopravna bitka s time da je Zadar prvi zaprijetio u 11. minuti preko Perice, ali je Radošević odlično obranio. Nakon te šanse gostiju igralo se uglavnom na sredini terena te je tek Istra 1961 zaprijetila prvo preko Milića i Prelčeca, da bi na kraju Križman iz slobodnjaka pucao kraj gola.

U drugom poluvremenu druga slika iako je trener Zadra Ferdo Milin promijenio samo dva igrača, dok je trener Puležana promijenio cijelu postavu koja mu je odigrala sjajnih 45 minuta i to na krilima Gorana Roce koji je postigao hattrick, a isticao se i u igri u polju. Uz njega istaknuli bismo i igru Adnana Aganovića i Ivora Horvata koji su ga sjajno pratili.

Horvat je sjajno asistirao prodorom i centaršutom za prvi i treći gol Istre 1961 koji su postigli Roce i L. Hadžić. Drugi gol je djelo Roce koji je u suradnji s bekom Zadra Heisterom s ruba šesnaesterca matirao golmana Borgelotta.

Četvrti gol je djelo Aganovića kojem je asistirao Luka Hadžić, pridošlica iz Intera koji se svakim danom sve više sviđa. U zadnjim trenucima utakmice opet je strijelac bio Roce, najbolji čovjek na terenu. Uz njegovu igru istaknuli bismo i igru Adnana Aganovića i Ivora Horvata koji su ga sjajno pratili, a odlični su bili i L. Hadžić, Bačelić-Grgić i Načinović, dok je kod Zadrana najbolji bio Šimurina, čijim izlaskom na poluvremenu se i otvorila rupa u obrani koju su Puljani znali iskoristiti.

ISTRA 1961 – ZADAR 5:0
NOVIGRAD – Igralište Hotela Laguna. Gledatelja: 100. Suci: Vidulin (Kanfanar), Mađarić (Vrsar), Čavarović (Buje). Strijelci: 1:0 Roce (50′), 2:0 Roce (58′), 3:0 Hadžić (66′), 4:0 Aganović (73′), 5:0 Roce (90′).

ISTRA 1961: Radošević, Sušić, Čagalj, Jerković, Milić, Anđelković, Pamić, Havojić, Prelčec, Ottochian, Križman. (Još su igrali: Prskalo, Načinović, Tomašević, Zgrablić, Horvat, Krajačić, Blagojević, Hadžić, Bačelić Grgić, Milić, Aganović, Roce.

ZADAR: Borgelott, Šimurina, Heister, Jerbić, Sarić, Ljubović, Banović, Begonja, Mršić, Gržan, Perica. Još su igrali: Con, Čirjak, Ivančić, Bašić, Muić, Viduka, Colić, Zubčić, Ikić.

Izvor: Zadarski list