fbpx

Je li vas USKOK zvao na saslušanje? Nije ni mene!

Jeste li bili na razgovoru s istražiteljima USKOK-a? – pitao je na aktualnom satu jučerašnje sjednice Županijske skupštine župana Stipu Zrilića SDP-ov vijećnik Turčinov, navodeći kako je plinofikacija Zadarske županije predmet istrage USKOK-a

Jeste li bili na razgovoru s istražiteljima USKOK-a? – pitao je na aktualnom satu jučerašnje sjednice Županijske skupštine župana Stipu Zrilića SDP-ov vijećnik Nikola Turčinov navodeći kako je “prema nekim informacijama plinofikacija Zadarske županije predmet istrage USKOK-a”.

– Upravo je ova Skupština na prijedlog župana donijela odluku o koncesionaru i plinofikaciji. Već neko vrijeme odluka o naplatu priključka izaziva prijepore jer je početna pretpostavka bila da će priključak biti besplatan. Međutim, s protekom vremena smo doznali kako će cijena priključka biti tri, pa sedam, a po novim spekulacijama i 20.000 kuna, rekao je Turčinov kojemu je župan Zrilić uzvratio protupitanjem.

– Je li vas zvao USKOK na saslušanje? Nije ni mene. Ja časno obavljam svoj posao i svoga ponašanja se ne stidim. Vjerujem da USKOK radi svoj posao korektno, a nadam se da će DORH doći i do onih koji podnose lažne kaznene prijave, odgovorio je Zrilić.

Semafor manje na Bokanjcu
Župan Zrilić je obećao prenijeti Županijskoj upravi za ceste prijedlog Željka Šoše (HDZ) koji je zatražio uklanjanje semafora postavljenog petnaestak metara nakon križanja Ulice Hrvatskog sabora i Puta Bokanjca, na cesti koja vodi prema Ražancu. Šoša je predložio zamjenu semafora prometnim znakom zabrane skretanja u Novi Bokanjac, ocjenjujući kako sadašnji semafor uzrokuje zakrčenje prometa te kako ovo skretanje više nije potrebno stanovnicima Novog Bokanjca koji imaju novu pristupnu cestu.

Ljubica Budan (SDP) je ustvrdila kako već osam godina postoji idejno rješenje za vodoopskrbu otoka Zadarske županije te je željela znati kada će se usvojiti “novi dopunjeni plan s dinamikom izgradnje vodoopskrbnog sustava, uključujući i zadarske otoke”.

– Imamo dobru suradnju s Hrvatskim vodama i Hrvatske vode prate naše aktivnosti koliko mogu. Za rješavanje vodoopskrbe otoka potrebna su sredstva koja nemaju ni Županija ni male otočne općine. Mi s jedinicama lokalne samouprave tražimo i novi model uključujući desalinizaciju vode za piće, odgovorio je župan Zrilić.

Neveni Petani (SDP) koja je, navodeći kako postoje slučajevi u kojima koncesionari izlaze iz gabarita dodijeljene im koncesije i betoniziraju obalu, zatražila osnivanje povjerenstva koje bi pratilo korištenje koncesija koje je dala Zadarska županija, Zrilić je odgovorio kako takvo povjerenstvo postoji.

– Napominjem da nadzorne službe koje mogu reagirati kad dođe do kršenja propisa nisu naše, nego su to državne inspekcije, dodao je.

Neshvaćen sustav hitne medicine
Odgovarajući na pitanja Ivice Elića (HDZ), Marka Klanca (HSLS) i Ljubice Budan (SDP) vezano uz liječnička dežurstva, odnosno ustrojavanje službe hitne medicinske pomoći u Benkovcu, Obrovcu i Posedarju, župan Zrilić je kazao kako je “došlo je do određenih neshvaćanja novog sustava hitne medicine gdje prvi put imamo zasebnu hitnu medicinu”, dok su do sad hitnu medicinsku pomoć na području županije pružali liječnici opće medicine koji su ugovarali dežurstvo.

Izvor: Zadarski list