fbpx

Kauboji razbili i Slovence, Golužin brončani hat-trick!

Hrvatska je u Španjolskoj osvojila 13. medalju na velikim natjecanjima nakon što je u utakmici za treće mjesto pobijedila Sloveniju 31:26.

Hrvatska je osvojila broncu, treća je rukometna reprezentacija na svijetu, te je nastavila niz donošenja kolajni! Novi je to uspjeh i Slavka Goluže koji, iako će žal za finalom i utakmicom u kojoj bi se naši borili za zlato ostati, ne treba biti nezadovoljan.

Uostalom, Goluža je pokazao da zna dići momčad nakon potonuća. Ovo mu je treća brončana medalja zaredom. Nakon što Lino Červar nije uspijevao, gubio je te susrete za boncu, Goluža je uspio i treći put za redom! Uspjeli su i naši rukometaši, i bez ozlijeđenih igrača i umorni i bolesni, odlučno su ušli u susret i na kraju zasluženo slavili pobjedu 31:26 (14:13).

Tvrdo prvo poluvrijeme
Iako smo do danas imali dobar skor sa Slovenijom, u šest susreta četiri su puta slavili naši rukometaši, ta dva poraza na Europskim prvenstima u prošlosti bila su bolna. Nadalje, iako smo triput zaredom na velikim natjecanjima poraženi u polufinalima, dobra je vijest bila da smo u dva od tri susreta za broncu slavili, te se utješili tom medaljom, a sad je Goluža upisao svoj brončani hat-trick. Treći smo u Europi, na svijetu, i na OI.

Očekivano, i ovaj put je sa Slovenijom bilo jako tvrdo, tek smo jednom u prvom poluvremenu poveli s dva pogotka razlike. Imali smo dosta problema s realizacijom (Kopljar u prvom dijelu pucao 0-4). Slovenci su pak sve pokušavali prodorima, i tu je naša obrana morala biti čvršća jer susjedi nemaju vrsnih vanjskih pucača. Mi smo imali, pak, dosta problema s realizacijom, malo je lopti dolazilo na crtu za razliku od slovenske napadačke igre, u prvom dijelu imali su pet pokušaja i pet pogodaka s crte. Naše su u igri držali Duvnjak, svojim sjajnim individualnim prolazima i udarcima, Čupić koji je bio najefikasniji, dobar je bio Ninčević na krilu. Slovenci nisu dali da se rezultatski odlijepimo, vratar Prošt skinuo je niz zicera.

– Da smo zabili pola zicera koje smo stvorili, imali bismo tri, četiri pogotka prednosti na odmoru – kazao je Drago Vuković.

Zanimljivo, iako je rukometno rivalstvo Hrvatske i Slovenije veliko i često je bilo žestokih duela, jučer u Barceloni u prvom dijelu nije bilo niti jednog isključenja.

Slomljeni u deset minuta
Na odmor se otišlo s jednim pogotkom prednosti za nas, no u prvih deset minuta nastavka naši su napravili niz 6:0 i Slovenci su slomljeni.

– Ispraćeni smo s puno bojazni, rijetki su vjerovali u nas, a vraćamo se s još jednom medaljom – rekao je Igor Vori, a Goluža je bio radostan zbog bronce, ali i zabrinut zbog Čupićeve ozljede. Čupko je minutu i pol prije kraja pao na rame. Nije izgledalo lijepo…

Izvor: Večernji list