fbpx

Košta: Pitamo se gdje je nestalo 600.000 kuna?!

U prvom izvještaju stoji da su prihodi škvera od 12. listopada 2011., kada je pokrenut stečaj, do kraja te godine bili 1,6 milijuna kuna, a u druga dva su pali na milijun kuna. Mi se pitamo gdje je nestalo 600.000 kuna, kaže Košta

Predstavnik radnika Remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u stečaju Mario Košta na jučerašnjem prosvjedu radnika u Domu sindikata iznio je nove podatke koji ukazuju na nelogičnosti u vođenju stečajnog postupka sada već bivšeg stečajnog upravitelja Edvina Šimunova. Košta napominje da nikoga ne optužuje već samo želi da se istraže razlozi neprimjereno ostvarenih troškova i naknadno neevidentiranje prihoda od 600.000 kuna.

Izvještaji koje je potpisao Šimunov i predao na Trgovački sud u Zadru, a koje je jučer prezentirao Košta otkrivaju sumnjive detalje. Košta upozorava kako se različite brojke spominju na istim pozicijama u tri različita izvještaja koja se odnose na isto razdoblje.

– U prvom izvještaju stoji da su prihodi škvera od 12. listopada 2011., kada je pokrenut stečaj, do kraja te godine bili 1,6 milijuna kuna, a u druga dva su pali na milijun kuna. Mi se pitamo gdje je nestalo 600.000 kuna, kaže Košta.

Košta se također pita kako je nastao enorman trošak vode u prvih pet mjeseci od kada je pokrenut stečaj. Prema njegovoj procjeni nepotrebno je potrošeno 150 tisuća kuna.

– 150 tisuća kuna podijeljeno na nas sedamdeset i pet radnika je 2.000 kuna. To je za nas Himalaja sada kada su nam prihodi nula. Mi smo o svemu obavijestili stečajnu sutkinju Ardenu Bajlo i tražili da razriješi Šimunova s dužnosti stečajnog upravitelja. Ona je tražila od Šimunova da se očituje. U svom očitovanju on kaže da su naše namjere zlonamjerne. Stečajna sutkinja je uvažila njegovo mišljenje i odlučila da nema razloga za razrješenje, napominje Košta.

Izvor: Zadarski list