fbpx

Krađe i lažni novac

Maskirani lopov opljačkao Bakmaz
Po već uhodanom scenariju, pred samo zatvaranje trgovine u četvrtak iza 19 sati u trgovinu mješovite robe Bakmaz u Ulici Svetog Vinka Paulskog u Zadru nepoznati maskirani razbojnik ušao je u prodavaonicu te prijeteći oružjem 31-godišnjoj prodavačici i njezinoj godinu starijoj kolegici ukrao je nekoliko tisuća kuna i pobjegao. Policajci mu sada pokušavaju ići u trag.

Uhvaćen mladi Benkovčanin zbog četiri provale i krađe
Protiv 22-godišnjeg Benkovčanina podnesena je kaznena prijava zbog niza teških krađa. On se sumnjiči da je tijekom siječnja provalio u četiri prodavaonice mješovite robe u Benkovcu i Poličniku te ukrao cigarete i prehrambene proizvode vrijedne nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da je u studenom prošle godine, u Vukovarskoj ulici u Zadru, s teretnog automobila u vlasništvu 53-godišnjaka ukrao akumulator vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je i protiv 36-godišnjaka iz Pitomače koji je u prosincu prošle godine, zajedno s još jednom ženom, došao u stan u vlasništvu 77-godišnjakinje. Ona joj je ponudila masažu te joj iz stana odnijela zlatninu vrijednu nekoliko tisuća kuna.

I protiv nje je Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog ove krađe.

Platili cestarinu lažnim novcem
Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Albanije u dobi od 18 i 28 godina i 24-godišnjim kosovskim državljaninom. Oni se sumnjiče da su u prosincu prošle godine na odmorištu autoceste u Jasenicama stavili u opticaj tri krivotvorene novčanice u apoenima od 20 eura. Zaradili su kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca.

Lopov iz kafića odnio novac i kavu
U noći sa srijede na četvrtak u Turnju provaljeno je u kafić u vlasništvu 40-godišnjaka, a ukraden je novac i kava u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Noć ranije u Ulici Antuna Gustava Matoša u Zadru nepoznati je počinitelj provalio u kiosk i odnio cigarete i žvakaće gume vrijedne nekoliko tisuća kuna.

Izvor: Zadarski list