fbpx

Morović potpisao

Morović je bio moja želja. Vidjeli smo da nam šteka određeni dio u organizaciji igre, međutim, nismo to mogli prije realizirati, jer do ovog kola nije imao pravo nastupa, s obzirom da je odigrao jednu utakmicu za Široki ove sezone. Našli smo zajednički jezik i sada je tu – kazao je Ante Nazor

Košarkaši Zadra pripremaju se za dvoboj 16. kola ABA lige, koji je na rasporedu u nedjelju u 17 sati, kada u dvoranu Krešimira Ćosića stiže Krka. Nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga Vedran Morović uputio se na potpis ugovora i trebao bi biti na raspolaganju Anti Nazoru za susret sa slovenskim prvakom.

– On je bio moja želja. Vidjeli smo da nam šteka određeni dio u organizaciji igre, međutim, nismo to mogli prije realizirati, jer do ovog kola nije imao pravo nastupa, s obzirom da je odigrao jednu utakmicu za Široki ove sezone. Našli smo zajednički jezik i sada je tu – kazao je trener Zadra.

U momčad se vratio i Amerikanac Chaisson Allen.

– Drago mi je što sam dobio priliku provesti blagdane s obitelji. Malo sam se odmorio i sada sam svjež i spreman za nove izazove, nadam se i nove pobjede – kazao je razigravač.

Na toj poziciji Zadar sad ima četvoricu igrača u rotaciji, Allena, Delaša, Prostrana i Morovića.

– Delaš jest playmaker, ali ne igra baš na toj poziciji, nego se na drugoj poziciji ponaša kao playmaker. Na taj način i počinje sve utakmice, a to što je nekada završavao na poziciji razigravača je samo određena varijanta u igri. Što se ostale trojice tiče, svaka ozbiljna momčad u košarci danas ima tri playmakera – kaže trener Zadra.

Kako je momčad trenirala tijekom ove kraće zimske stanke?

– Radili smo maksimalno jako pripremajući se za daljnji tijek natjecanja. Igrači su imali dva slobodna dana za Božić i dva za Novu godinu, što je sasvim optimalno, jer je i odmor sastavni dio treninga i to ne smijemo zanemariti. Nadamo se da ćemo izići u maksimalno dobrom tonusu, kako smo i završili dio pred blagdane.

Koja je osnovna ideja s kojom ćete se suprotstaviti Krki?

– Igrom s puno intenziteta, trčanja i skoka trebamo tražiti svoju šansu. Ući u njihov laganiji ritam bilo bi pogubno za nas – zaključio je Nazor.

Car i Nurkić “na čekanju”
O mogućim dolascima Marka Cara i Jusufa Nurkića jučer na Višnjiku nije bilo konkretnih novosti. Karlovački šuter nastavlja individualno raditi s Jurom Šangom, čekajući novi angažman, nakon prekida suradnje s Cedevitom. A hoće li iz tog zagrebačkog kluba na posudbu u Zadar stići mladi BiH centar, još se pregovara.

Klub upisan u sudski registar
Košarkaški klub Zadar upisan je u Sudski registar Trgovačkog suda u Zadru kao Športsko dioničko društvo, čime je taj dio preoblikovanja kluba i službeno priveden kraju. Temeljni kapital iznosi šest milijuna kuna, predsjednik sedmeročlanog Nadzornog odbora je Darko Kasap, a direktor, odnosno osoba ovlaštena za zastupanje Marino Čačić. Kao predmeti poslovanja navedeni su sudjelovanje u sportskim natjecanjima, sportska poduka i priprema, sportska rekreacija, vođenje sportskih natjecanja, upravljanje i održavanje sportskih građevina, organiziranje kulturnih i zabavnih priredbi, promidžba, posredovanje u prometu robom i uslugama, te kupnja i prodaja robe. Sljedeći korak je dokapitalizacija, koja će se provesti tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, nakon koje će porezni dug od 31 milijun kuna postati vlasnički udio Grada Zadra, koji će tako postati preko 90 postotni vlasnik kluba.

 Izvor: Zadarski list