fbpx

Nazor: Cedevita je uz Zvezdu najjača momčad lige

Treba maksimalnu koncentraciju i pozornost posvetiti Wrightu, ali i svim ostalim igračima. Kolektivnom obranom trebamo zaustaviti njihov vanjski šut, koji im je najopasnije oružje. Možda bi bilo pretenciozno reći da žive od toga, ali u pojedinim trenucima zaista tako izgleda – kaže Nazor

Momčad Ante Nazora ove sezone nije izgubila ni od jednog hrvatskog kluba u 40 minuta igre. Pobijedila je Cedevitu u Zagrebu, Splita na Gripama, Sonik Puntamiku u Jazinama i prošli tjedan Cibonu na Višnjiku, a jedini poraz doživjela je upravo od “vukova” u prvom dijelu sezone, ali tek nakon produžetka. S druge strane, Cedevita je jedinu pobjedu protiv Hrvata upisala u Kupu protiv Jollya, ali je uredno gubila od svih hrvatskih predstavnika u ABA ligi, Zadra, Cibone i čak dvaput Splita. Stoga se uoči večerašnjeg međusobnog okršaja Zadrani nadaju da će nastaviti uspješan niz, a Zagrepčani da će prekinuti negativan.

– Moja momčad je spremna i što se nas tiče možemo igrati odmah – ponovio je Nazor na jučerašnjoj konferenciji za novinare isto što je rekao i prije dvoboja s Cibonom.

Najjača momčad lige

Koliko je lakše ući u večerašnji susret nakon prošlotjedne pobjede?

– To je bila velika pobjeda za nas. U tom trenutku je to bila utakmica, koja je dosta toga odlučivala. Ne samo zbog psihološke stabilnosti na sljedećoj utakmici, nego i kroz cijeli ovaj tjedan. Imali smo pozitivno ozračje, što je jako bitno.

O Cedeviti trener Zadra kaže:

– Dobro poznajemo protivnika. Stremi jako visoko i od prvog dana smo znali da je Cedevita, uz Crvenu zvezdu, najjača momčad lige. No, za razliku od nas, oni nisu baš na tragu ostvarenja ciljeva zacrtanih na početku sezone. Smatram da im je ova utakmica jako bitna kako bi se vratili u kolotečinu i opravdali ciljeve. Očekujem tvrdu, mušku utakmicu, poput one posljednje protiv Cibone.

Poznato je da momčadi Aleksandra Petrovića gaje napadački stil igre.

– Cedevita je dosta napadački orijentirana i dosta toga ovisi o njihovoj realizaciji, posebno s perimetra. S druge strane, čujem po izjavama njihovog trenera Petrovića da su na posljednjim treninzima mnogo pažnje posvetili obrambenom konceptu. Ako to objedine, bit će nam jako teško, jer je to odlična momčad, koju izuzetno respektiram.

Wright najkompletniji

Od koga u protivničkim redovima prijeti najveća opasnost?

– Bracey Wright je najkompletniji igrač i najveći fokus treba biti na njemu. Određena prednost je što on nevoljko distribuira loptu. Da to radi, bio bi kud i kamo konceptualno opasniji za našu momčad. Tu je i Mašić jako opasan. Bilo koja slaba priprema i obrana na nekom igraču, može nas dovesti u situaciju da nam se dogodi kao protiv Olimpije u Ljubljani. Moramo maksimalnu koncentraciju i pozornost posvetiti Wrightu, ali i svim ostalim igračima. Kolektivnom obranom trebamo zaustaviti njihov vanjski šut, koji im je najopasnije oružje. Možda bi bilo pretenciozno reći da žive od toga, ali u pojedinim trenucima zaista tako izgleda.

Lukša Andrić, koji je u ABA ligi bio na prosjeku od 10 poena i četiri skoka, suspendiran je zato što nije pristao na smanjenje ugovora. Je li to prednost na zadarskoj strani?

– Imamo prednost pod košem. Naša igra se više bazira ispod koša nego njihova. A vjerojatno su oni procijenili da im Andrić i ne donosi neku prednost kada su ga maknuli. Tko bi maknuo igrača koji mu donosi prednost – istaknuo je Nazor.

ABA liga
Raspored 19. kola: Danas: Zadar – Cedevita (17), Olimpija – Igokea (19), Split – Szolnoki Olaj (19), Budućnost – Krka (21). Nedjelja: Široki – Cibona (17), Crvena zvezda – MZT Skoplje (19). Ponedjeljak: Radnički – Partizan (20,30).

Izvor: Zadarski list