fbpx

NOĆAS NOVE EKSPOLOZIJE U ZAGREBU: Jedna osoba ozlijeđena! Na ulicama policija i specijalne postrojbe…

Na križanju Aleje Bolognje i Gospodske ulice u Zagrebu u 0.06 sati pod zasad nerazjašnjenim okolnostima jedna osoba je ozlijeđena, javila je zagrebačka policija. Zasad nije poznata težina ozljeda. Čitatelji su nam javili da je na području Stenjevca došlo do više eksplozija

Mjerodavne službe i policija uputile su svoje ekipe na teren i još uvijek se ne zna o kakvim je eksplozijama riječ, kao niti što ih je uzrokovalo. Iako su se na društvenim mrežama pojavile informacije da se netko raznio bombom, policija to nije potvrdila. Na ulice su izašli policajci naoružani “dugim cijevima”.

02.10 sati Policija je potvrdila da je bilo “više od jedne detonacije”. Čitateljica Ana je javila kako su nakon prve eksplozije kuće podrhtavale i na Bizeku iznad Podsuseda.

01.50 sati Više čitatelja nam je javilo kako se čula i četvrta detonacija. Čitatelji smatraju da bi bio red da se probudi ministra unutarnjih poslova pa “da nam kaže što se događa u Zagrebu”.

01.30 sati Druga detonacija se čula na području Jankomira i Stenjevca oko 1.10 sati. Drugi čitatelj piše da su bile čak tri jake eksplozije u razmaku od sat vremena.

01.00 sati Javio nam se čitatelj koji živi oko 50 metara od mjesta gdje je eksplodirala naprava. “Pukla je oko 0,06 sati, a jednom čovjeku je od detonacije pao stup na glavu. Kaže da je navodno bila još jedna bomba jer je policija oko “0.25 sati počela vikati ‘svi se maknite 400 metara’. Javlja nam da je zatvorena Gospodska ulica i Aleja Bolonje. Dodaje da je druga naprava eksplodirala oko 1,15 sati. Drugi čitatelj nam je napisao da se eksplozija čula do Remeta.

00.45 sati Naš reporter koji je na mjestu događaja javlja da je sve puno policije. Za sav promet zatvorena je cesta od Vrapča do Gajnica i sve u krugu od 400 m oko tog mjesta. Očevici javljaju da je popucalo staklo na autobusnoj stanici kao i staklo na obližnjim kućama.

[satellite auto=on caption=undefined thumbs=undefined]

[stextbox id=”okvir” caption=”Policijska akcija oko 21 sat ima veze s eksplozijom?” image=”null”]

Čitatelj Filip javio nam je o možda povezanom događaju sa nizom eksplozija u zapadnom dijelu grada koji je primijetio tri sata ranije, oko 21 sat. Tada je bio na okretištu tramvaja Prečko, a iz smjera Jaruna su Horvaćanskom sa velikom brzinom sa upaljenim “rotirkama” prošla dvije policijske Škode Octavie.

“Potom se jedna od te dvije zaustavila na cesti, vratila natrag u ‘rikverc’, skrenula i nastavila voziti velikom brzinom u Svilkovići odvojak, dok je druga nastavila juriti prema Zagrebačkoj aveniji. Ni pola minute nakon toga istim putem prošla je još jedna Octavia. Čekajući tramvaj, primijetio sam da se iz tog smjera jedna Octavia vratila (tu nisam siguran da je to bila jedna od te tri!), ali ponovno, nakon otprilike 2, 3 min, u istom smjeru (prema Zagrebačkoj aveniji) ‘proletjela’ su dva vozila, jedan policijski kombi te jedan Golf. Nisam uspio zamijetiti je li kombi možda bio ‘pun’, napisao je Filip.

[/stextbox]

Izvor: Večernji list