fbpx

Nova igraća konzola Xbox 720 stiže na E3 sajam

Službeni Xbox bloger Major Nelson postavio je na svom blogu brojač koji odbrojava dane do sajma igara E3 koji će se održati u lipnju ove godine. Je li ovo početak novog rata na tržištu igraćih konzola?

“And it’s on!” – s ove tri riječi Xbox bloger i glasnogovornik Major Nelson započeo je možda novi rat između Microsofta i Sonyja na tržištu nove generacije igraćih konzola.

Njegove riječi “počelo je” mnogi su protumačili da je riječ o odbrojavanju do E3 sajma igara koji se u lipnju održava u Los Angelesu kada bi Microsoft konačno trebao predstaviti nasljednika svoje sadašnje konzole Xbox 360 koju igramo već sedam godina.

Spekulacije o novom hardveru roje se već više od godinu dana. Nova generacija Microsoftove megauspješne konzole trebala bi donijeti puno kvalitetniju grafiku i bolji Kinect, a tu su neke nove mogućnosti.

Naime, tehnološki portal Tech Radar nije jedini koji očekuje četverojezgreni Intel procesor i 8GB memorije, što će biti veliki odmak od konzole Xbox 360. Nvidia grafički chipset također je izgledan kao i nova generacija Kinect kontrolera koji će navodno istodobno moći podržati do četiri igrača.

Premda iz Microsofta još nije stigla nikakva službena potvrda, logičnim se čini da će konzola biti predstavljena na ovom velikom sajmu igara da bi potom prve isporuke krenule krajem godine, odnosno za Božić 2013. Također se spominje i cijena od 299 dolara.

Sada kada je Microsoft navodno stavio svoje karte na stol, odgovor Sonyja sigurno nećemo dugo čekati. Očekujemo stoga u dogledno vrijeme i najavu PlayStation 4 igraće konzole.

Ovoga puta Sony možda neće dati Microsoftu da “starta” prvi kao što je to učinio s Xbox 360 koja je na tržište stigla godinu dana prije PS3.

Lako bi se stoga moglo dogoditi i da Sony svoj PS4 predstavi na sajmu E3, čime bi se ovaj sajam još jednom potvrdio kao najvažniji sajam igara u posljendjih nekoliko godina.

Izvor: net.hr