fbpx

“Odgulit” će šest godina zbog 68 prodaja kokaina i heroina

Nakon što mu je sredinom prosinca prije dvije godine na zadarskom Županijskom sudu izrečena nepravomoćna presuda od šest godina zatvora zbog droge, suci Vrhovnog suda RH ovih su dana tu presudu potvrdili tako da će osuđeni 26-godišnji Zadranin Željko Rep, ostati iza rešetaka jedne od hrvatskih kaznionica.

On je osuđen zbog dilanja heroina i kokaina, a kako je u obrazloženju presude naveo predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman osuđujući tada Repa na višegodišnju zatvorsku kaznu – svi su dokazi prikupljeni tajnim praćenjem i prisluškivanjem optuženog Repa s još šestoricom mladića sa zadarskog područja. On je u vremenu od polovine 2009. godine pa do prosinca 2010. godine obavio najmanje 68 prodaja kokaina i heroina.

– Iako su neki od svjedoka zanijekali da su od Repa kupili drogu, ovo Sudsko vijeće nije povjerovalo u njihov iskaz smatrajući ga usmjerenim prema izbjegavanju kaznene odgovornosti. Vijeće je, također mišljenja kako je nedvojbeno da je optuženik preprodajom opojnih droga ovisnicima na zadarskom narkotržištu zaradio gotovo 15 tisuća kuna – pojasnio je među ostalim, sudac Radman.

Pri odmjeravanju kazne, Sudsko vijeće zadarskog suda uzelo je u obzir mladu dob optuženika. Ali, otegotna okolnost u njegovu je slučaju, svakako kaznena evidencija po kojoj je on još kao maloljetnik osuđivan zbog istoga kaznenog djela te, kako je naglasio sudac Radman, očito nije “naučio lekciju”. Presuda Sudskog vijeća Borisa Radmana sada je u cijelosti potvrđena, odnosno postala je pravomoćnom.

Izvor: Zadarski list