fbpx

Pet veličanstvenih u 2012.

Prijelaz iz stare u novu godinu uvijek donosi liste najboljih – filmova, albuma, izložaba, predstava… I naravno, liste najbolje odjevenih koju smo vam mi ipak sačuvali za početak 2013. Tek toliko da se oporavite od ‘overdoziranja’ istima u prosincu.

Kandidatkinja je mnogo i teško je bilo napraviti uži izbor, a mi smo si u startu zadali gotovo nemoguće – odabrati 5 javno poznatih žena koje nisu (gotovo uopće) griješile u svojim modnim izazovima, a koje su opet bile dovoljno zanimljive i drugačije u njima.

Jesmo li u tome uspijeli, procijenite sami – donosimo vam PET VELIČANSTVENIH u 2012. godini!

DIANE SOFISTICIRANA

MediaThumbnailHandler.ashx

Što god odjenula, 36-godišnja njemačka glumica Diane Kruger zrači profinjenošću i elegancijom. Iako joj se smiješila karijera balerine, zbog ozljede je morala odustati od baleta, pa je svoju energiju usmjerila u modelling.

Kao model agencije Elite snimila je kampanje za globalno poznata imena kao što su Yves Saint Laurent, Chanel, Salvatore Ferragamo, Jil Sander, Giorgio Armani, Christian Dior, Burberry i Louis Vuitton. Iako je 2001. odustala od modelling, jer se željela posvetiti glumi, ostala je vrlo dobra prijateljica s Karlom Lagerfeldom, pa i danas za svečana događanja rado bira odjeću s njegovim potpisom.

Prvu zapaženu ulogu ostvarila je u filmu Troja u kojem je utjelovila fatalnu Helenu. Otada niže uloge, ali i pojavljivanja na crvenim tepisima koji su redovito besprijekorni. Vrhunac je postigla 2012. godina, pa je praćenje kanskog red carpeta, na čijem je filmskom festivalu bila u žiriju, bilo neopisivo zadovoljstvo. Jedva čekamo vidjeti njezine kombinacije u 2013.!

ALEXA NEODOLJIVA

MediaThumbnailHandler-1.ashx

Britanska TV voditeljica Alexa Chung (29) naše je simpatije osvojila svojim vještim kombiniranjem gotovo nespojivih komada koji na njoj izgledaju tako djevojački slatko i neodoljivo. I Alexa se, baš poput Diane, u jednom djelu svog života bavila modellingom.

Uglavnom se radilo o angažmanima za tinejdžerske časopise, no TV voditeljica priznaje kako joj je karijera modela uništila samopouzdanje, pa je nakon četiri godine od nje odustala. Tada započinje vrlo uspješnu karijeru na TV-u, a nakon što je osvojila britanski eter, seli u SAD kako bi i tamo pokazala što zna.

Alexa se već nekoliko godina redovito nalazi na listama najbolje odjevenih brojnih svjetskih medija, no ono što zaista veseli jest njezin nepretenciozan, a opet uvijek zanimljiv i poseban osjećaj za modu u kojem ćemo, nadamo se, uživati i u ovoj godini!

MIRANDA SENZUALNA

MediaThumbnailHandler-2.ashx

Treća u naših top 5 veličanstvenih jest Miranda Kerr (29), australski model koji osim fantastičnog tijela i lica, ima i isti takav ukus za odjeću. Ako je netko kraljica dnevnih odjevnih kombinacija, onda je to Miranda koja na dnevnoj bazi izaziva pažnju fashion medija.

Išla u šetnju sa svojim dvogodišnjim sinom Flynnom, običan šoping ili poslovni sastanak, lijepa manekenka sređena je od glave do pete. I u najobičnijoj kombinaciji ova cura izgleda neopisivo seksi! Kad još tome dodamo kako spretno kombinira iste odjevne komade u različitim stylinzima, jasno je kako se radi o njezinu nepogrešivom osjećaju.

Njega je uostalom pokazala i odabirom supruga, glumca Orlanda Blooma. Naravno, već s dolaskom nove, 2013. godine počela nas je veseliti svojim super outfitima, tako da ne sumnjamo da ova cura nije još otkrila sve svoje adute!

ANNA EKSCENTRIČNA

MediaThumbnailHandler-3.ashx

Kada se u prve tri nađu modeli ili ex-modeli, onda vam se učini kako se samo modeli znaju obući. No nije uvijek tako. Talijanka Anna Dello Russo (50) sebe opisuje kao ‘strastvenu fashionisticu’, a kada pratite njezine hrabre modne kombinacije, ne možete ne složiti se s njezinom definicijom same sebe.

Suradnica je Vogue Japan, a u 2012. godini ostvarila je suradnju s H&M-om dizajnom ‘limited edition’ kolekcije asesoara u kojoj je reinterpretirala komade iz svoje bogate zbirke. Kolekcija je izazvala veliki interes medija, a Anna je konačno postala poznata i široj publici. Iako je interes oko kolekcije prošao, interes za Annom i njezinim ekscentričnim stilom odijevanja ne slabi.

Redovito je jedna od najfotografiranijih osoba ‘streetstyle’ fotografa na svjetskim tjednima mode, a rasprave o njezinim kombinacijama ne prestaju. Uostalom, tko bi se osim nje u 50. godini života usudio odjenuti D&G maramu nošenu kao ultra mini haljinicu i još to sve začiniti metalik sunačanim naočalama!? Pitamo se može li ove godine još bolje…

VICTORIA BESPRIJEKORNA

MediaThumbnailHandler-4.ashx

Ona nam je izazvala najviše nedoumica – Savršena ili Besprijekorna?! Ipak smo se odlučili za ovo drugo. Baš poput kralja Mida, Victoria Beckham (38) pretvara u zlato sve čega se takne. Iako je karijeru započela kao pjevačica u grupi Spice Girls, Victorijini apetiti brzo su porasli.

Nakon udaje za jednog od najpoznatijih svjetskih nogometaša, Vicky je odlučila postati modna dizajnerica. Ispočetka je izazivala podsmijeh, ali ova odlučna Britanka pokazala je da zna što radi i da ima nepogrešiv nos za biznis. Danas njezinu odjeću nose brojne javnosti poznate osobe, no najbolji model svojoj odjeći ipak je dizajnerica sama.

Osim što je uspješna poslovna žena, ona je i supruga i majka četvero djece. Naravno, da joj u čitavoj priči pomažu suradnici i dadilje, ali Victoria je ta koja donosi odluke i to vrlo uspješno. Možete ju voljeti ili mrziti, ali njezin stil zaista je besprijekoran. Sumnjamo da će se bilo što promijeniti u 2013. godini.

Izvor: moda.hr