fbpx

Predstečajnu nagodbu zatražio i Tankerkomerc

Financijska agencija do jučer do 11 sati zaprimila je 1.744 prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe.

Ukupan iznos obveza tvrtki, na koje se odnose prijedlozi za pokretanje postupka predstečajne nagodbe, je 21,4 milijarde kuna, a ukupan broj njihovih zaposlenika je 16.817, podaci su iz Fine.

Navode i kako je do 31. prosinca 2012. Fina zaprimila 1.331 prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe. Ukupan iznos obveza tvrtki, na koje se odnose ti prijedlozi je 20,1 milijarda kuna, a ukupan broj njihovih zaposlenika 15.828.

Za dužnika koji su uvjete za pokretanje postupka stekli u trenutku stupanja na snagu Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, 1. listopada, rok za predaju prijedloga bio je 31. prosinca 2012. godine.

Iz Fine napominju kako su dužnici koji su bili dužni predati prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe zaključno s 31. prosinca 2012., a to nisu u učinili u propisanom roku, počinili prekršaj iz čl. 88. st 4 Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Za to je predviđena kazna od 10 tisuća kuna do 100 tisuća kuna za poduzetnika i kazna od 1.000 do 50.000 kuna za odgovornu osobu poduzetnika.

Predstečajnu su nagodbu već zatražili primjerice Dalekovod, Magma, Vjesnik Tiskara, Varteks, Tankerkomerc, Dioki, Spačva, Hoteli Medena, bjelovarski Elektrometal, Geotehnika-Inženjering u vlasništvu Instituta IGH, a prema današnjim obavijestima na Zagrebačkoj burzi i Industrogradnja Grupa, Apartmani Medena.

Izvor: Zadarski list