fbpx

Retro “look” vratio se u zadarsku fotografiju

– Po statističkim podacima 3. siječnja najturobniji je dan u godini, zato smo odlučili organizirati ovakvo neobično druženje koje je upravo suprotno od tog, pojasnio je Bonačić

U prvim tjednima siječnja na naplatu dolaze svi troškovi blagdana te stoga ti dani opravdano nose titulu najdepresivnijih dana u godini. Kako bi razbili siječanjsku depresiju, “gerilska” fotogrupa 5EXE, u sastavu Aleksandar Bonačić, Andrej Perović, Danijel Kolega, Jerolim Vulić i Željko Mršić, priredila je u Galeriji ZadArt izložbu prigodna naziva “Dobre vibracije”.

Pet puta pet fotografija
– Po statističkim podacima 3. siječnja najturobniji je dan u godini, zato smo odlučili organizirati ovakvo neobično druženje koje je upravo suprotno od tog, pojasnio je naziv i idejnu zamisao izložbe Bonačić. Iako su poznati po tome što izlažu uglavnom na nekonvencionalnim mjestima i prostorima ovu izložbu odlučili su, ipak smjestiti u galeriju, ali i ona je po svojoj ideji i više nego neobična.

Na izložbi koja ostaje otvorena dva tjedna izloženo je 25 fotografija, pet cjelina po pet fotografija svakoga autora. Moglo bi se reći da se zapravo radi o pet miniizložbi s obzirom na to da je svaki fotograf imao slobodu ostvariti svoju zamisao dobrih vibracija. Ovog puta, čini se kako su nadvladale crno-bijele fotografije, a retro “look” uselio se i u zadarsku fotografiju bilo da se radi o prikazu ljudi, natpisa, dijelova tijela ili nekoga drugog motiva.

Ne propustite
Izložbu je pohvalio i jedan od najboljih poznavatelja fotografije i sam vrstan fotograf Abdulah Seferović Sefi istaknuvši kako su prikazane vrlo lijepe i zaokružene cjeline.

– Iako se ovaj retro “look” može smatrati modom, on ipak ostaje trajan jer crno-bijela fotografija uvijek će imati svoje mjesto u bilo kojem vremenu. Jedno vrijeme on je bio zaboravljen pa je dobro da su se mladi sjetili da postoji i crno-bijela fotografija, zaključio je Sefi.

Izložba je privukla i velik broj posjetitelja, a ostaje otvorena u sljedeća dva tjedna i to u radno vrijeme galerije svakim danom od 10 do 12 i 17 do 20 sati.

[satellite auto=on caption=undefined thumbs=undefined]

Izvor: Zadarski list